Hoe maak je een babybedje of peuterbed op?


Studio Ditte heeft mooie katoenen lakentjes in de collectie voor de allerkleinsten. Lakentjes van zacht wit katoen met mooie prints. Een echte sfeermaker voor de babykamer of peuterkamer. Maar hoe maak je een wiegje of ledikant op? Hoe zorg je ervoor dat je pasgeboren baby of peuter veilig slaapt?


Foto credits: @liaminpixels - Product op foto: Wilde dieren lief ledikantlaken

 

Stevig en kort opmaken

 

Kinderen onder de 2 jaar slapen het veiligst onder een deken met een lakentje of in een slaapzakje. Belangrijk is om het babybedje stevig en kort op te maken. Je kindje slaapt het veiligst met zijn voetjes bijna tegen het voeteneinde aan. Het beddengoed stop je stevig in en komt tot ongeveer de schouders. Op deze manier voorkom je dat je kindje naar beneden kan schuiven en onder het beddengoed terecht kan komen. Zorg ervoor dat je het lakentje en deken aan de onder- en zijkanten minimaal 10 cm onder het matras instopt. Aan de bovenkant sla je het lakentje om het dekentje heen, zodat je bovenop het dekentje een rand (van ca. 20 cm) van het lakentje ziet.

 

Auto wieglaken

 

Horizontaal matras

 

Bij een pasgeboren baby zal je een groot stuk van het lakentje en deken onder het matras moeten stoppen. Let er dan wel op dat het matras aan voeteneinde niet hoger komt te liggen dan het hoofdeinde. Je kunt dit voorkomen door onder het andere deel een deken te leggen, zodat het matras weer horizontaal ligt.

 

Auto wieglaken

Werkauto wieglaken


Dekbedovertrek

 

Gebruik de eerste 2 jaar geen dekbed. Een dekbed kan veel te warm worden voor een baby. En een dekbed kun je minder makkelijk goed strak instoppen. Eventueel kun je een deken in een dekbedhoes gebruiken. Belangrijk is dan wel dat het deken even groot is als de hoes en dat je het deken niet dubbel in de hoes stopt. En ook hierbij geldt dat het dekbedovertrek aan de onder- en zijkanten minimaal 10 cm onder het matras ingestopt moet worden.


Wilde dieren cool ledikantlaken


Beddengoed voor kinderen vanaf 2 jaar

 

Voor kinderen vanaf 2 jaar heeft Studio Ditte dekbedovertrekken in ledikant formaat, junior maat of 1-persoons maat.


Ledikant - 100 x 135 cm

Het overtrek is geschikt voor dekbedden met een breedte van 100 cm en lengte van 135 cm. Aan de onderzijde van het overtrek zit een ritssluiting.


Junior - 120 x 150 cm

Het overtrek is geschikt voor dekbedden met een breedte van 120 cm en lengte van 150 cm. Het overtrek heeft een dubbele instopstrook van 30 cm over de volle breedte.


1-persoons - 140 x 200 (220) cm

Het overtrek is geschikt voor dekbedden tot 220 cm lang door de dubbele instopstrook over de volle breedte. De totale lengte van het overtrek, inclusief instopstrook, is 240 cm.


Wilde dieren cool ledikantlaken