Duurzaam


Aandacht voor mens en milieu


Studio Ditte ontwerpt alle producten zeer zorvuldig met oog voor mens en milieu. Wij werken al onze producten van idee tot eindproduct uit. Zo hebben we goed zicht op welke impact de producten hebbben op mens en milieu. Wij vinden het belangrijk dat de producten die wij ontwerpen duurzaam zijn. 


Duurzaam kinderbeddengoed


Het kinderbeddengoed van Studio Ditte wordt gemaakt in een fabriek in Spanje. In een veilige en verantwoorde omgeving worden de stoffen geproduceerd. In Spaanse naaiateliers worden de dekbedovertrekken en hoeslakens geconfectioneerd.


Oeko-Tex® certificering


De kinderdekbedovertrekken en hoeslakens van Studio Ditte hebben de Oeko-Tex® certificering. Dit is een keurmerk dat laat zien dat de dekbedovertrekken vrij zijn van stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid van je kind. Je kind zal heerlijk en veilig slapen onder het beddengoed van Studio Ditte.


Verantwoord geteeld katoen


Het kinderbeddengoed van Studio Ditte wordt gemaakt van verantwoord geteeld katoen. Het katoen heeft het 'Better Cotton Initiative' keurmerk dat zich richt op het verduurzamen van de katoenteelt. Het Better Cotton Initiative is een samenwerkingsverband tussen ontwikkelingsorganisaties, milieuorganisaties en het bedrijfsleven. BCI stelt eisen aan milieuvriendelijkere productie en goede arbeidsomstandigheden voor de mensen die katoen produceren.


Duurzaam behang


Het behang van Studio Ditte is een hoge kwaliteit vliesbehang en is FSC gecertificeerd. Het behang is biologisch afbreekbaar en wordt op een duurzame manier geproduceerd. Het behang is vrij van schadelijke stoffen. Het kinderbehang kun je dus met een gerust hart gebruiken in de kinderkamer of speelkamer.


Minder CO2 uitstoot


Het behang wordt gemaakt in Nederland. Het behang hoeft dus niet vervoerd te worden per vliegtuig of boot. Dit scheelt een hoop in CO2 uitstoot. Interessant om te weten is dat een groot deel van het pand van onze producent wordt verwarmd met de restwarmte van de behangproductie. En het papierafval gaat terug naar de fabriek waar zij hun papier inkopen, het is een gesloten cirkel.


Rugzakken gemaakt van PET-flessen


Het materiaal van de rugzakken en etuis is gemaakt van gerecyclede PET-flessen. De rugzakken ontwikkelen wij samen met Rilla go Rilla.