Veelgestelde vragen

Veel Gestelde Vragen

BESTELLEN

Leveren jullie ook internationaal?

Ja, we leveren wereldwijd.

Zijn alle prijzen inclusief BTW?

Ja, alle prijzen in de webshop van Studio Ditte zijn inclusief BTW. Voor landen buiten de EU (incl. UK) gelden prijzen zonder BTW.

Wat zijn de verzendkosten?

Gratis verzending vanaf € 50
Voor Nederland en België worden er geen verzendkosten gerekend bij een bestelling vanaf € 50

VERZENDKOSTEN

Ontvang ik een bevestigingsmail als ik en bestelling heb geplaatst?

Ja, je ontvangt altijd een bevestiging per e-mail als je een bestelling in onze webshop hebt gedaan. Heb je deze binnen een uur nog niet ontvangen? Controleer dan of de e-mail misschien in je spam terecht is gekomen. Heb je geen bevestiging ontvangen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@studioditte.nl

BETALEN

Hoe kan ik in de webshop betalen?

In onze webshop kun je kiezen uit onderstaande betaalmethoden:

LEVERING

Wat is de levertijd?

Onze producten worden zorgvuldig verpakt en wereldwijd verzonden. In principe versturen we binnen 1-3 werkdagen. De verzendtijd naar het buitenland is afhankelijk van de verwerkingssnelheid van de douane in het land van bestemming.

Gratis verzending vanaf € 50
Voor Nederland en België worden er geen verzendkosten gerekend bij een bestelling vanaf € 50

VERZENDKOSTEN

Met welk bedrijf wordt mijn bestelling verstuurd?

Je bestelling wordt afgehandeld door onze fulfilmentpartner en in principe verzonden met DHL, PostNL, DPD, GLS of Fedex, afhankelijk van de pakketgrootte en bestemming.

Wat gebeurt er als ik niet thuis ben, wanneer mijn bestelling wordt geleverd?

Mocht je niet thuis zijn, kan je met behulp van de ontvangen tracking informatie zien waar het pakket is geleverd of opgehaald kan worden.

Kan mijn pakket op een ander adres bezorgd worden?

Je kunt je bestelling ook af laten leveren op een ander adres, bijvoorbeeld op je werk of op het adres van degene die je wilt verrassen. Je kunt een ander afleveradres invoeren bij het kiezen van je betaalmethode. Daar kun je uitvinken dat factuur- en verzendadres zijn hetzelfde zijn.

Kan ik mijn pakket volgen?

Op het moment dat we het pakket versturen, ontvang je een mail met een track & trace code. Hiermee kun je online de verzendstatus volgen. Het kan zijn dat deze link pas de volgende dag werkt.

Kan ik mijn bestelling ophalen?

Nee, het is niet mogelijk om je bestelling op te halen.

RETOURNEREN

Hoe kan ik mijn bestelling retourneren?

Gratis retourneren

Binnen 14 dagen na ontvangst, kun je producten aan ons retourneren.
Het retourneren binnen Nederland is gratis, vanuit overige landen geldt dat het op eigen kosten retour gestuurd wordt.

Retourzending aanmelden
Neem contact met ons op via klantenservice@studioditte.nl om de retourzending te melden. Vermeld hierbij het ordernummer en welk artikel je wilt retourneren.

Antwoordnummer
Je ontvangt van ons een bevestiging met het retouradres. Dit is een adres met een antwoordnummer. Dit betekent dat wij de kosten voor het versturen van de zending voor ons rekening nemen. De post hoeft dus niet meer gefrankeerd te worden.

Artikel goed verpakken
Belangrijk is dat het product onbeschadigd en in de originele verpakking bij ons terug komt. Denk eraan om oude labels te verwijderen. En bewaar het verzendbewijs goed, nadat je het pakket hebt afgeleverd bij een PostNL punt.

Aankoopbedrag wordt teruggestort
Zodra wij het product in goede orde hebben ontvangen, zullen wij het aankoopbedrag binnen 5 werkdagen terugstorten.

KLANTENSERVICE

Kan ik een behang staaltje ontvangen?

Wil je behang of een behangcirkel bestellen, maar wil je het graag eerst in het echt zien? Vraag hier een staaltje aan. We sturen je kosteloos een staaltje toe, zodat je het behang kunt bekijken en eventueel alvast een mooie bijpassende verfkleur uit kunt zoeken. Het formaat van de afbeeldingen op het behangstaal kan verschillen van het formaat van de afbeeldingen op de behangcirkel.

Wat moet ik doen als mijn bestelde product beschadigd is?

Foto's mailen
Stuur een mailtje naar klantenservice@studioditte.nl met foto's van de beschadiging en vermeld daarbij het ordernummer.

Terug sturen
Wij zullen de klacht beoordelen en zo snel mogelijk reageren. Je ontvangt van ons een bevestiging met het retouradres. Dit is een adres met een antwoordnummer. Dit betekent dat wij de kosten voor het versturen van de zending voor ons rekening nemen.

Je ontvangt een nieuw exemplaar
Je kunt het beschadigde product in originele verpakking terug sturen. Zodra wij het beschadigde product binnen hebben, sturen wij een nieuw exemplaar naar je op.

Ik ben niet tevreden over het product? Kan ik het ruilen?

Gratis retourneren
Binnen 14 dagen na ontvangst, kun je producten aan ons retourneren. Het retourneren binnen Nederland is gratis, vanuit overige landen geldt dat het op eigen kosten retour gestuurd wordt.

Retourzending aanmelden
Neem contact met ons op via klantenservice@studioditte.nl om de retourzending te melden. Vermeld hierbij het ordernummer en welk artikel je wilt retourneren.

Antwoordnummer
Je ontvangt van ons een bevestiging met het retouradres. Dit is een adres met een antwoordnummer. Dit betekent dat wij de kosten voor het versturen van de zending voor ons rekening nemen. De post hoeft dus niet meer gefrankeerd te worden.

Artikel goed verpakken
Belangrijk is dat het product onbeschadigd en in de originele verpakking bij ons terug komt. Denk eraan om oude labels te verwijderen. En bewaar het verzendbewijs goed, nadat je het pakket hebt afgeleverd bij een PostNL punt.

Ruilen of aankoopbedrag wordt teruggestort
Zodra wij het product in goede orde hebben ontvangen, zullen wij een ander product toesturen of het aankoopbedrag binnen 5 werkdagen terugstorten.

Ik heb een klacht. Waar kan ik terecht?

Wij lossen het graag voor je op. Stuur een berichtje naar klantenservice@studioditte.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om je klacht op de best mogelijke manier op te lossen.

ACCOUNT

Wat moet ik doen als ik niet kan inloggen op mijn account?

Controleer of je op de juiste webshop hebt proberen in te loggen. Wij hebben namelijk een webshop voor consumenten en een webshop voor retailers.

Heb je ook al een nieuw wachtwoord aangevraagd en lukt het niet om in te loggen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@studioditte.nl

BEHANG

Wat is de kwaliteit van Studio Ditte behang?

Vliesbehang
Het behang van Studio Ditte is een hoge kwaliteit vliesbehang en is FSC gecertificeerd. Het behang is biologisch afbreekbaar en wordt op een duurzame manier geproduceerd in Nederland. Het behang is vrij van schadelijke stoffen.

Behangen met vliesbehang
Het Studio Ditte vliesbehang is heel sterk en makkelijk aan te brengen op de muur. Je smeert de muur in met lijm en brengt vervolgens het behang aan op de muur. Je hebt dus geen behangtafel nodig! Het behang is ook weer makkelijk te verwijderen. Gebruik bij voorkeur kant en klare behanglijm voor vliesbehang.

Download behang handleiding (pdf)

Digitaal geprint
Het behang wordt digitaal geprint. De prints zijn haarscherp en fullcolour. De breedte van het Studio Ditte behang verschilt van traditioneel behang. De digitale printer bepaalt de breedte van 48,5 cm van de stroken behang.

Is het behang van Studio Ditte duurzaam?

Het behangmateriaal wordt gemaakt van non woven, dit is geen papier. Dit materiaal bevat FSC-gecertificeerde pulp en een polyestervezel. Deze stoffen samen maken het behang sterk en van goede kwaliteit. Deze basis voldoet aan de Oeko-Tex® Standard 100 norm. Het behang is dus net als vinylbehang met water afneembaar, maar dan wél vrij van formaldehyde en andere vluchtige stoffen die schadelijk kunnen zijn.

De toner waarmee geprint wordt is CO2-vrij geproduceerd. De toner is zelfs food approved en mag direct contact met voedsel hebben.

Interessant om te weten is dat een groot deel van het pand van onze producent wordt verwarmd met de restwarmte van de behangproductie. En het papierafval gaat terug gaat naar de fabriek waar zij hun papier kopen, het is een gesloten cirkel.

Wat betekent het batchnummer dat op de rol staat?

Sommige rollen behang van de Studio Ditte collectie hebben een batchnummer. Aan het batchnummer dat op de rol staat, kun je zien uit welke drukserie het behang komt. Wanneer je meerdere rollen nodig hebt voor een wand, is het aan te raden deze te behangen met behang uit dezelfde drukserie. Dit om kleine kleurverschillen tussen de rollen te voorkomen.

Welke behanglijm kan ik het beste gebruiken?

Behanglijm voor vliesbehang, bij voorkeur kant en klaar.

Gebruik bij voorkeur kant en klare behanglijm voor vliesbehang. Het is namelijk belangrijk dat de behanglijm niet teveel vocht bevat. En zorg ervoor dat je niet teveel lijm gebruikt. Vocht kan ervoor zorgen dat het behang een klein beetje krimpt. Hierdoor kunnen er openstaande naden tussen de stroken behang ontstaan als de lijm opgedroogd is.

Hoe breng ik Studio Ditte behang aan op mijn muur?

Batchnummer
Sommige rollen behang van de Studio Ditte collectie hebben een batchnummer. Het batchnummer vind je op het etiket. Controleer of de rollen hetzelfde batchnummer hebben. Dit om kleurverschil tussen de rollen te voorkomen.

Etiket afknippen
Een rol behang begint met een etiket. Het etiket kun je ter hoogte van de stippellijn afknippen/afsnijden. Heb je behang gekocht dat bestaat uit 2 losse banen? Dan kun je de banen losknippen ter hoogte van de witte strook die zich tussen de 2 banen bevindt.

Advies
Studio Ditte heeft 2 soorten behang in haar collectie. Behang waarbij de pint in de lengte van de behangrol doorloopt. En behang met 2 losse banen op een behangrol. Bij de behangen met 2 losse banen wordt 1 baan behang t.o.v. de andere baan gedraaid geprint. Dit wordt gedaan om kleurverloop in de achtergrond te voorkomen. Een technisch verhaal, maar waarom vertellen we dit? Omdat er een klein kleurverloop in de achtergrond kan zitten, is het goed om rekening te houden met de volgorde van de stroken als je ze op de muur plakt. Begin altijd met strook 1 en plak daarnaast strook 2 en wissel dit af als je meerdere rollen hebt.

Benodigdheden
- Behanglijm voor vliesbehang (kant en klaar)
- Lijmroller en kwast
- Naadroller
- Behangliniaal
- Stanley mes
- Zachte doek

Stap 1
Gebruik bij voorkeur kant en klare behanglijm voor vliesbehang. Het is namelijk belangrijk dat de behanglijm niet teveel vocht bevat. En zorg ervoor dat je niet teveel lijm gebruikt. Vocht kan ervoor zorgen dat het behang een klein beetje krimpt. Hierdoor kunnen er openstaande naden tussen de stroken behang ontstaan als de lijm opgedroogd is.

Breng lijm met een roller op de wand aan. Gebruik een kwast om lijm aan te brengen in de hoeken van bijvoorbeeld het plafond en de vloer. Breng ca. 15 cm meer lijm aan dan de baanbreedte van het behang.

Stap 2
Breng het behang direct aan op de wand. Plak het behang eerst bovenin vast en laat de rest van de baan los van de wand naar beneden hangen. Zorg ervoor dat je bij het plafond en bij de vloer wat extra behang over hebt dat je later weg kunt snijden. Kijk of het behang recht hangt en goed aansluit op de andere baan. De banen moeten strak tegen elkaar aangeplakt worden. Gebruik een zachte doek om het behang glad te strijken. Druk de banen van binnen naar buiten en van boven naar beneden aan. Voor het aandrukken van de naden kun je een naadroller gebruiken.

Stap 3
Snij het behang langs het plafond, de plinten en kozijnen op maat af. Dit gaat het beste met een behangliniaal en een stanley mes. Veeg overtollige lijmresten met een vochtige doek van het behang, voordat de lijm droog is.

Download behang handleiding (pdf)

BEDDENGOED

Van welk materiaal zijn de dekbedovertrekken en hoeslakens gemaakt?

Verantwoord geteeld katoen
Het beddengoed van Studio Ditte wordt gemaakt van 100% katoen, verantwoord geteeld katoen. Het katoen heeft het 'Better Cotton Initiative' keurmerk dat zich richt op het verduurzamen van de katoenteelt. Het Better Cotton Initiative is een samenwerkingsverband tussen ontwikkelingsorganisaties, milieuorganisaties en het bedrijfsleven. BCI stelt eisen aan milieuvriendelijkere productie en goede arbeidsomstandigheden voor de mensen die katoen produceren. 

Oeko-Tex® gecertificeerd
De dekbedovertrekken van Studio Ditte hebben de Oeko-Tex® certificering. Dit is een keurmerk dat laat zien dat de dekbedovertrekken vrij zijn van stoffen die schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid. 

Gemaakt in Spanje
Het beddengoed van Studio Ditte wordt gemaakt in een relatief kleine fabriek in Spanje. In een veilige en verantwoorde omgeving en met oog voor mens en milieu worden de stoffen geproduceerd. In kleine Spaanse naaiateliers worden de dekbedovertrekken geconfectioneerd. 

Hoe kan ik mijn beddengoed het beste wassen?

Download beddengoed wasinstructies (pdf)


Eerste keer wassen
Was het nieuwe beddengoed altijd voordat je kind er voor het eerst onder gaat slapen. Dit is belangrijk omdat na het wassen het katoen beter vocht opneemt. Daarnaast ruikt het beddengoed meestal een beetje chemisch door het productieproces. Was de eerste keer op 30 graden.

O ja, wat je niet moet doen is het beddengoed een nacht in water laten weken. Hierdoor kunnen de kleuren van het beddengoed doorlopen en dat wil je natuurlijk niet. Het beste is om het bedtextiel van je kind om de week te wassen en in warme zomermaanden iedere week.

Wastips voor beddengoed
- Keer het dekbedovertrek en de kussenhoes binnenste buiten.
- Stop de wasmachine niet te vol.
- Gebruik vloeibaar wasmiddel, liefst zo weinig mogelijk. Waspoeder kan witte vlekken achterlaten.
- Was op max. 40 graden, bij voorkeur op een fijn, kreukherstellend programma. Let op: eerste keer op 30 graden wassen.
- Haal het natte beddengoed direct uit de wasmachine om het doorlopen van kleuren te voorkomen.
- Laat het beddengoed bij voorkeur aan de waslijn drogen. Fijn voor het beddengoed en beter voor het milieu. Ook hier geldt binnenstebuiten, zodat de kleuren niet verbleken door de zon.
- Als je het beddengoed in de droger doet, gebruik dan een lage temperatuur en antikreuk programma. En ook bij het drogen keer je het kinderbeddengoed weer binnenstebuiten.

Voor welke matrashoogte zijn de hoeslakens geschikt?

Onze hoeslakens hebben een hoekhoogte van ±24 cm, waardoor ze prima geschikt zijn voor matrashoogtes t/m 20 cm.

Is het beddengoed van Studio Ditte duurzaam?

Het beddengoed van Studio Ditte wordt gemaakt van verantwoord geteeld katoen. Het katoen heeft het 'Better Cotton Initiative' keurmerk dat zich richt op het verduurzamen van de katoenteelt. Het Better Cotton Initiative is een samenwerkingsverband tussen ontwikkelingsorganisaties, milieuorganisaties en het bedrijfsleven. BCI stelt eisen aan milieuvriendelijkere productie en goede arbeidsomstandigheden voor de mensen die katoen produceren.

De fabriek in Spanje is zelfvoorzienend en CO2 neutraal.

Daarnaast is onze verpakking duurzaam. Om het beddengoed zit een sleeve van kraftpapier, dat is goed te recyclen. Daarnaast gebruiken we een recyclebaar zakje ter bescherming om het beddengoed.

BEHANGCIRKELS

Kan ik ook een staaltje voor een behangcirkel aanvragen?

Wil je een behangcirkel bestellen, maar wil je het graag eerst in het echt zien? Vraag hier een staaltje aan. We sturen je kosteloos een staaltje toe, zodat je het behang kunt bekijken en eventueel alvast een mooie bijpassende verfkleur uit kunt zoeken. Let op; het formaat van de afbeeldingen op het behangstaal kan verschillen van het formaat van de afbeeldingen op de behangcirkel.

Hoe breng ik een behangcirkel aan op de muur?

Markeer een paar punten op de muur met een loodlijntje of waterpas, zodat het behang recht hangt.

Als de behangcirkel uit 3 of 4 banen bestaat, raden we aan met baan 2 beginnen. Breng lijm voor vliesbehang (bv: Perfax Ready & Roll) aan op de baan en breng de baan direct aan op de wand. Plaats de baan met de rechterkant tegen de loodlijn op de muur. Plak de andere banen er strak tegenaan.

Gebruik een zachte doek om het behang glad te strijken.

Veeg overtollige lijmresten met een vochtige doek van het behang en de muur, voordat de lijm droog is.

RUGZAKKEN

Van welk materiaal zijn de rugzakken gemaakt?

De body is gemaakt van gerecyclede PET-flessen en de voering is van nylon.

Kunnen de rugzakken worden gewassen?

We raden het af om de rugzak in de wasmachine te wassen. De rugzak kan wel worden af gedaan met een natte doek. Ook kan de tas binnenstebuiten worden gedraaid en dan kan deze met de hand in een sopje worden gewassen. Laat de rugzak niet te lang in het water laten staan. De schouderbanden kunnen ook op deze manier met de hand worden gewassen.

RESELLER

Kan ik reseller worden?

Studio Ditte verkoopt ook aan winkeliers. Wil je in jouw winkel Studio Ditte producten verkopen? Kijk dan voor meer informatie op onze B2B-informatie pagina.

PRIVACY POLICY

Hoe gaat Studio Ditte met je gegevens om?

Al je persoonlijke gegevens zijn vertrouwelijk. Studio Ditte geeft geen persoonsgegevens van de klant aan derden door zonder toestemming van de klant. Studio Ditte gebruikt de klantgegevens alleen voor het verwerken van de bestellingen en om informatie en/of aanbiedingen van Studio Ditte via e-mail toe te zenden.

Als je je persoonsgegevens wilt laten aanpassen of verwijderen kun je mailen naar klantenservice@studioditte.nl met vermelding van je naam en adres. Ook kun je naar dit mailadres je vragen over onze privacy policy mailen.

Kijk voor onze privacyverklaring op onze privacy pagina.