Houd je beddengoed langer mooi


Wat is er lekkerder dan in bed te stappen met fris gewassen beddengoed? Zowel voor je kind(eren) als voor jezelf een heerlijk gevoel. Maar hoe kun je je beddengoed zo lang mogelijk mooi houden? Op welke temperatuur kun je het kinderbeddengoed het beste wassen en hoe moet je het nieuwe dekbedovertrek voor gebruik wassen? Studio Ditte deelt graag een aantal wastips om nog langer plezier te hebben van het kinderbeddengoed.

Eerste keer wassen

Was het nieuwe dekbedovertrek altijd voordat je kind er voor het eerst onder gaat slapen. Dit is belangrijk omdat na het wassen het katoen beter vocht opneemt. Daarnaast ruikt het beddengoed meestal een beetje chemisch door het productieproces. Was de eerste keer op 30 graden.

O ja, wat je niet moet doen is het beddengoed een nacht in water laten weken. Hierdoor kunnen de kleuren van het beddengoed doorlopen en dat wil je natuurlijk niet. Het beste is om het bedtextiel van je kind om de week te wassen en in warme zomermaanden iedere week.


Studio Ditte's wastips voor beddengoed


  • Keer het dekbedovertrek en de kussenhoes binnenste buiten.
  • Stop de wasmachine niet te vol.
  • Gebruik vloeibaar wasmiddel, liefst zo weinig mogelijk. Waspoeder kan witte vlekken achterlaten.
  • Was op max. 40 graden, bij voorkeur op een fijn, kreukherstellend programma. Let op: eerste keer op 30 graden wassen.
  • Haal het natte beddengoed direct uit de wasmachine om het doorlopen van kleuren te voorkomen.
  • Laat het beddengoed bij voorkeur aan de waslijn drogen. Fijn voor het beddengoed en beter voor het milieu. Ook hier geldt binnenstebuiten, zodat de kleuren niet verbleken door de zon.
  • Als je het beddengoed in de droger doet, gebruik dan een lage temperatuur en antikreuk programma. En ook bij het drogen keer je het kinderbeddengoed weer binnenstebuiten.