Hoe houd je Studio Ditte beddengoed langer mooi?

 

Wat is er lekkerder dan in bed te stappen met fris gewassen beddengoed? Zowel voor je kind(eren) als voor jezelf een heerlijk gevoel. Maar hoe kun je je beddengoed zo lang mogelijk mooi houden? Op hoeveel graden kun je het kinderbeddengoed het beste wassen en hoe moet je het nieuwe dekbedovertrek voor gebruik wassen? Studio Ditte deelt graag een aantal wastips om nog langer plezier te hebben van het kinderbeddengoed.

 

Het beddengoed de eerste keer wassen

Was het nieuwe dekbedovertrek altijd voordat je kind er voor het eerst onder gaat slapen. Dit is belangrijk omdat na het wassen het katoen beter vocht opneemt. Daarnaast ruikt het beddengoed meestal een beetje chemisch door het productieproces. Was je nieuwe dekbedovertrek de eerste keer op 30 graden in een actief wasprogramma.

O ja, wat je niet moet doen is het beddengoed in water laten weken. Hierdoor kunnen de kleuren van het beddengoed doorlopen en dat wil je natuurlijk niet. Het beste is om het bedtextiel van je kind om de week te wassen en in warme zomermaanden iedere week.


Droog je beddengoed in de buitenlucht

Om je nieuwe beddengoed zo lang mogelijk mooi te houden raden we aan om het in de buitenlucht te laten drogen. Dit is niet alleen fijn voor je beddengoed, maar ook voor het milieu. Door het drogen van je dekbedovertrek en hoeslakens in de droger gaat je beddengoed minder lang mee. De hitte van een droger zorgt voor snellere slijtage en heeft invloed op het elastiek van je hoeslakens. Als jij je dekbedovertrek in de buitenlucht laat drogen doe dit dan binnenstebuiten om de kleuren te beschermen tegen de zon.

 


Studio Ditte's wastips voor beddengoed

  • Keer het dekbedovertrek en de kussenhoes binnenste buiten.
  • Stop de wasmachine niet te vol.
  • Gebruik vloeibaar wasmiddel, liefst zo weinig mogelijk. Waspoeder kan witte vlekken achterlaten.
  • Was op max. 40 graden, bij voorkeur op een actief programma (zodat het beddengoed niet lang in water staat) en kreukherstellend. Let op: eerste keer op 30 graden wassen.
  • Haal het natte beddengoed direct uit de wasmachine om het doorlopen van kleuren te voorkomen.
  • Laat het beddengoed bij voorkeur aan de waslijn drogen. Fijn voor het beddengoed en beter voor het milieu. Ook hier geldt binnenstebuiten, zodat de kleuren niet verbleken door de zon.
  • Als je het beddengoed in de droger doet, gebruik dan een lage temperatuur en antikreuk programma. En ook bij het drogen keer je het kinderbeddengoed weer binnenstebuiten.