Jongenskamer met Scandinavische look and feel


Finn wilde graag dieren, auto’s en de kleur blauw op zijn kamer. Toen ik het behang van Studio Ditte met olifanten tegenkwam was ik meteen enthousiast en heb ik het hem laten zien. Hij vond het gelukkig ook meteen leuk!

WIE Nathalie 33 jaar 
ZOON Finn 3 jaar 
INSTAGRAM meeropzeven

Ik ben Nathalie van der Meer, 33 jaar en getrouwd met mijn jeugdliefde. Daarnaast ben ik de mama van Finn en werk ik parttime als accountmanager. Finn is eind januari 3 jaar geworden en gek op dieren, auto’s en de kleur blauw. Toen we onze zolder gingen verbouwen en daar een nieuwe slaapkamer voor hem realiseerden, wist ik dan ook direct dat er iets met dieren en blauw terug moest komen.Kinderkamer die rust uitstraalt


Met het verbouwen van onze zolder wilden we een meer Scandinavische look and feel. Een eenheid met kleur, maar die ook rust uitstraalde. Toen ik het behang van Studio Ditte met de wijze olifanten tegenkwam wist ik al vrij snel dat we deze wilden voor zijn slaapkamer. Wel even getwijfeld, want zo’n print kan vrij druk zijn. Door het verder rustig te houden in zijn kamer komt het behang en de print juist heel goed uit. We hebben een rustige vloer en strak gestuukte muren. De muren hebben we geverfd in een groenblauwe kleur. We hebben er voor gekozen één muur te verven en aan de andere kant de kleur als lambrisering aan te brengen voor een speels effect. De lambrisering staat ook erg leuk met de Ivar kastjes (van Ikea). Met zijn beddengoed met auto's halen we het donkerblauwe terug.Liefde voor interieurstyling


Mijn liefde voor interieurstyling begon al in mijn tienerjaren waarbij mijn kamer veel kleuren heeft gezien. Ook was ik al aan het schuiven met meubels en veranderen van accessoires en stijlen. Gelukkig voor mijn gezin is mijn smaak zich meer gaan ontwikkelen en beter geworden. Sinds onze nieuwbouwwoning (2014) ben ik meer met ons interieur aan de slag gegaan en me er in gaan verdiepen. Veel gaat op gevoel en daarnaast doe ik inspiratie op via tijdschriften en social media zoals Instagram en Pinterest. Het leukste vind ik als na een tijdje schuiven (of verven) ‘het plaatje’ klopt.

Aan de slag met auto's, dieren en de kleur blauw


Finn heeft de ideeën gegeven om met dieren, auto’s en de kleur blauw aan de slag te gaan. Toen ik het behang van Studio Ditte met de wijze olifanten tegenkwam was ik meteen enthousiast en heb ik het hem laten zien. Hij vond het gelukkig ook meteen leuk! Voordat we gingen behangen heb ik het hem enkele keren laten zien, zodat hij wist wat er ging komen in zijn nieuwe kamer. Alsnog was het natuurlijk een enorme verrassing toen we zijn kamer klaar hadden. Het beddengoed met vintage auto's was ook een leuke verrassing; zijn favoriete kleur en ook alle auto’s werden meteen even bekeken.Ritueel voor het slapen gaan


Toen Finn ongeveer 6 maanden oud was, zijn we een ritueeltje gestart voor het slapen gaan. Deze is met de tijd iets uitgebreider geworden. In zijn kamer doen we zijn pyjama aan, daarna in de badkamer tandenpoetsen etc. Hierna lees ik of mijn man een boekje voor bij zijn bed met zijn Nijntje lampje erbij. Finn bladert dat boekje dan nog een keertje door en dan een groepsknuffel. Dit laatste is mijn favoriet, een leuke afsluiting van de dag, ongeacht hoe je dag was. Daarna een kus, muziekje aan, lampje uit en nog 2 liedjes in het donker zingen. Kan je al raden welke...? ‘Slaap kindje slaap’ en ‘In de maneschijn’ zijn favoriet.Styling tips voor een kinderkamer


Kijk en luister naar de wensen van je kind(je), maar let op dat het een rustige basis blijft. Als het aan Finn had gelegen had hij een hele blauwe kamer gehad met koeien op de muur haha. Een plekje waar hij of zij zich kan terugtrekken en lekker kan spelen en slapen. Daarnaast hebben we voor een Ivar kastje gekozen om zijn speelgoed en boekjes op te kunnen bergen. In de toekomst kunnen we makkelijk nog een kastje erbij schuiven voor alle spulletjes. Qua accessoires shop ik bij diverse (online) winkels. Little Dreamers is één van mijn favorieten.