Kinderbehang met kleurrijke auto's


Een speelkamer is voor ons een plek waar onze kinderen gezellig kunnen spelen en ravotten. Voor de behang keuze haalde ik inspiratie bij de jongens, wij wonen namelijk naast een wijk in aanbouw en de jongens vinden het altijd fantastisch om naar de werkauto's en graafmachines te kijken. Toen ik dit werkauto behang van Studio Ditte zag was ik meteen verkocht!

WIE Silvia | 33 | woont samen met haar man 
KIDS Martijn van 5 | Oliver van 2
WAAR Amersfoort
INSTAGRAM @Bloemmie_interiorEen plek om te spelen


Bij ons thuis spelen de jongens door het hele huis, omdat hun speelgoed op vele plekken te vinden is. In de woonkamer hebben we altijd een speciale hoek voor ze gehad, maar op een dag dachten wij: waarom geven we ze geen eigen speelkamer? Een plek voor hun alleen, waar ze kunnen lezen, bouwen, gymmen, dansen, knutselen noem maar op. We hadden inmiddels al wat meubels met opbergruimte verzameld. Als ik meubels koop vraag ik mijzelf altijd het volgende af: zou ik dit meubel ook in een andere ruimte kunnen gebruiken? En zou ik dit ook de komende 5 jaar nog mooi vinden? Het opbergmeubel was eerst onze eettafelbank en nu is het een opbergmeubel voor het speelgoed van de jongens geworden.Naar werkauto's en graafmachines kijken


Voor de speelkamer heb ik goed gekeken wat ik wilde voor de jongens. Ik begin altijd bij de muren en vloer, die zijn de basis van elke ruimte. Wie mij al kent weet dat ik van neutraal en rustige kleuren houd, maar toch wilde ik deze keer ook wat kleur toevoegen. Je kunt met een paar banen behang al extra sfeer creëren. Voor de keuze haalde ik inspiratie bij de jongens, wij wonen namelijk naast een wijk in aanbouw en de jongens vinden het altijd fantastisch om naar de werkauto's en graafmachines te kijken. Toen ik dit werkauto behang van Studio Ditte zag was ik meteen verkocht! De leuke kleurrijke auto's zijn geprint op een neutrale achtergrond. Hierdoor heeft de kamer een rustig-grafisch en kleurrijke uitstraling gekregen een win-win!Speelkamer met veel speelgoed


Elke speelkamer is anders, maar wat ze allemaal gemeen hebben is de grote hoeveelheid speelgoed. Het is belangrijk om genoeg opbergmogelijkheid te hebben om deze in op te bergen. In open kastjes plaats ik altijd een beperkte hoeveelheid speelgoed die ik regelmatig wissel, het is dan voor de jongens steeds een nieuwe uitdaging. Speelgoed als Lego, Duplo, puzzels en knutselmaterialen zitten in opbergdoosjes in de lades. Er past echt superveel speelgoed in, waar ik erg blij van word.Altijd met inrichten bezig geweest

Sinds ik mij kan herinneren ben ik altijd met inrichten bezig geweest. Toen ik klein was vroeg ik mijn ouders steeds om de kleuren van de kamers te veranderen en meubels te verplaatsen. Van origine ben ik Italiaans en heb daar rechten gestudeerd, maar merkte ik met de jaren dat ik meer behoefte kreeg om creatief bezig te zijn. Ik vind het altijd erg leuk om nieuwe uitdagingen aan te gaan en daarom heb ik besloten om Interior Designer te worden. In 2021 ben ik afgestudeerd bij The Interior Design Institute. `I love to help people to give the right attention to their home and make it a place that feels good and safe`.Tips voor een speelkamer

Ga jij ook een speelkamer maken? Hier zijn een paar van mijn tips voor jou:

  • Een speeltapijt: wie houdt er niet van een zacht tapijt? Heerlijk voor de kids om op te zitten en urenlang comfortabel te spelen.
  • Hang een schommel of trapeze op: vooral als het weer buiten slecht is, is het leuk dat ze een plek hebben waar ze hun energie kwijt kunnen.
  • Maak hoekjes voor gym, lezen en bouwen.
  • Kies voor duurzaam speelgoed en 'toy-rotation' is key.
  • Vergeet de opbergruimte niet!