Trapgat en zolder met waterval behang op maat


Bij het zien van het waterval behang waren we meteen enthousiast. De kleuren, de print en het dieptegevoel past bij ons. Waar behang als dit, misschien in eerste instantie, kan shinen in een slaapkamer, leek het ons eigenlijk heel gaaf om dit toe te passen in het trapgat en op de hoge zolderwand. Studio Ditte heeft het blauwe waterval behang op maat gemaakt.

WIE Jette | 44 | woont samen met Co 
KIDS Pien van 14 | Bess van 12 | Iep van 10
WAAR Delft
INSTAGRAM @jesuishert



Licht, warm en scandinavisch met kleurige details


In het najaar van 2022 kregen we de sleutel van ons nieuwe huis. Na jarenlang met 5 personen te hebben gebivakkeerd in hele kleine stulpjes onder de 95m2, konden we in de piek van de huizenmarkt toch een leuke jaren 30 woning kopen, aan de rand van het centrum van Delft. We hebben ontzettend veel aangepakt in het nieuwe huis. Nieuwe vloeren op alle verdiepingen, 2 nieuwe dakkapellen, elektra, een nieuwe badkamer en toiletten. Onze woonstijl is licht, warm met Scandinavische invloeden en een mix van kleurige details. Ik denk niet dat ons huis past in een bepaalde woonstijl, we doen het op onze eigen manier en hechten vooral waarde aan spullen met een verhaal. In de basis kiezen we vaak voor naturel maar wel met fijne kleuraccenten of bijzondere materialen. De hal beneden deed door het glas in lood, statig aan en besloten we van behang te voorzien. Een pittige klus maar met tof resultaat. Daarmee ontstond het idee om het trapgat naar de zolder, ook te behangen. Na maanden van klussen, kwam de zolder een poosje op de uitstellijst. We kozen ervoor, eerst de hele tuin nog aan te pakken van een groot tegelgebeuren naar een groene, bloemrijke plek waar we heerlijk kunnen genieten.



Voorliefde voor interieur en fotografie


Instagram is een plek waar ik veel inspiratie op doe en die ik gebruik om mijn eigen ideeën, belevenissen en interieurplaatjes te delen. Als ik een plan heb voor het huis, gebruik ik Instagram en Pinterest om de ruimte die ik wil aanpakken te zoeken door bijvoorbeeld gebruik te maken van tags. Zo zie ik allerlei dingen voorbij komen die me dan bevestigen of afhouden van mijn idee. Door te kijken bij anderen gaat mijn creatieve brein ¨aan¨, 1 op 1 ideeën kopiëren is er niet bij. Ik vind het juist heel leuk om een eigen draai te geven aan dingen. Ik heb altijd een voorliefde voor interieur en fotografie gehad. Als kind las ik heel graag woonbladen en veranderde mijn kamer continu. Dan sleepte ik weer een kastje van zolder en richtte ik een hoek in rondom een heel thema. Binnen de familie zie ik dat bij meer mensen terug. Ik kan me nog herinneren dat ik als 11 jarige een brief stuurde naar een interieurtijdschrift om mezelf aan te bieden als werknemer, uiteindelijk ben ik iets heel anders gaan doen, maar de job die ik toen voor ogen had, blijft altijd kriebelen. Bij mijn aanmelding op de kunstacademie, kwam ik voor de opleiding interieurarchitectuur, maar maakte ik door enthousiasme van de docenten de overstap naar fotografie. De twijfel is altijd gebleven, maar de liefde voor beide kan ik gelukkig kwijt in mijn vrije tijd, door mooie settings te maken in huis en deze vervolgens te fotograferen.



De kleuren, de print en het dieptegevoel past bij ons

Bij het zien van het waterval behang waren we meteen enthousiast. De kleuren, de print en het dieptegevoel past bij ons. Waar behang als dit, misschien in eerste instantie, kan shinen in een slaapkamer, leek het ons eigenlijk heel gaaf om dit toe te passen in het trapgat en op de hoge zolderwand. Toen de samenwerking met Studio Ditte concreet werd, was het een heerlijke stok achter de deur om de hele zolder aan te pakken. Het houtwerk en de muren moesten ook van een nieuwe laag verf worden voorzien en er moest vooral heel hard worden opgeruimd. De voorzolder gebruiken we vooral als opbergruimte en washok. Het was een pittige klus waar we echt even onze schouders onder hebben gezet. Ik scheurde mijn enkelbanden op vakantie in Zweden afgelopen zomer, dus balanceren op een ladder, wat echt nodig was bij dit project, zat er niet in. Gelukkig zijn Co en ik een superteam. Toen we elkaar leerden kennen, hebben we samen een muur behangen in mijn toenmalige huisje en sindsdien is er in ieder huis flink gebruikgemaakt van leuke behangprints op de muren.



Studio Ditte behang op maat gemaakt

Het waterval behang van Studio Ditte is op maat geleverd, de stroken konden we eigenlijk op genummerde volgorde plaatsen. Bij het wegwerken van de naden tussen de stroken hebben we een handig trucje. We trekken het behang iets terug en duwen het dan als ware in de naad van de vorige strook. Zo zie je er niets meer van. De blauwe kleur van het behang matcht heerlijk bij de door mijzelf gemengde, groengele kleur in de hal op de 1e verdieping. We overwegen om onze verzameling skateboards in het trapgat te hangen. Toffe lijsten met kunst op de hoge muur vinden we ook een optie. Een tip hierbij is om te kiezen voor lijsten in dezelfde materialen of kleuren. Bijvoorbeeld door alleen houten lijsten te gebruiken of witte frames. Eenheid in die keuzes, maakt dat je eigenlijk hele diverse prints met elkaar kan combineren, zo creëer je weer samenhang. Voor nu genieten wij nog even van de eenheid van de print van het behang zelf en het resultaat van ons acrobatische werk. Plannen even laten bezinken, maakt soms dat je later meer kan genieten van het uiteindelijke resultaat.