Grote jongenskamer met stoer kraanwagen behang


Het kraanwagen behang, wasbeer dekbedovertrek en gestreept hoeslaken van Studio Ditte geven de peuterkamer van Bowi gelijk veel gezelligheid en sfeer! De slaapkamer voelt heel eigen en cosy mede door een groot kleed waar Bowi lekker op kan spelen en het gebruik van spullen met een verhaal of verleden.

WIE Sigrid (34) & Willem (36) 
KIDS Dex (7) | Otis (5) | Bowi (2)
WAAR Samen met onze beagle wonen wij in een verbouwd jaren50 huis in Doetinchem
INSTAGRAM storiesbysigridKraanwagens met subtiel 3D effect


Wanneer ik het nieuwe kraanwagen behang van Studio Ditte via Instagram voorbij zie komen gaat mijn interieurhart harder kloppen, wat is het weer een plaatje! Het gave kinderkamer behangmerk weet mij iedere keer weer te verrassen en inspireren. De kraanwagens lijken met een soort 3D effect van de muur af te knallen. Door het zachte kleurgebruik en de lichtgrijze achtergrond past het behang perfect bij de rest van ons interieur. Omdat we al vaker met de producten van Studio Ditte gewerkt hebben en dit altijd goed bevalt besluiten we dat deze print op de kamer van onze jongste zoon Bowi Lou moet komen.Van babykamer naar grote jongenskamer


Deze ruimte is 1,5 jaar geleden toen we hier kwamen wonen nog volledig onder handen genomen en de basis klopt nog steeds alleen is het tijd voor wat coolers. De babykamer wordt grote jongenskamer inclusief groot bed en daar hoort een stoer behang bij. Ik zou soms de tijd stil willen zetten en de jongste van onze 3 boys het liefst forever in zijn ledikant houden, maar daar is hij het zelf vast niet mee eens ;-) Daarom is het tijd voor de volgende fase en zeg nou zelf, niets is toch leuker dan een kinderkamer stylen!?

De kraanwagens geven de kinderkamer veel gezelligheid en sfeer!


We beginnen met het verwijderen van het oude behang, zelfs de kids doen mee waardoor het een gezellige zondagmiddag activiteit wordt. Daarna pakken we de kamer leeg en begint mijn man met de eerste baan van het vliesbehang van Studio Ditte. Halverwege de muur is het tijd voor het middagslaapje van Bowi, dus we besluiten het bed even terug te zetten, trekken de gordijnen dicht en meneer valt gewoon tussen de klustroep in slaap.

Later in de middag behangen we de rest van de muur, al met al een klusje wat met een klein beetje ervaring zo gepiept is. De kraanwagens geven de slaapkamer van Bowi gelijk veel gezelligheid en sfeer! Hij reageert er zelf ook heel schattig op door van auto naar auto te wijzen en auto geluiden na te doen. Samen met hem en zijn broers zetten we de meubels terug in de kamer waarbij het ledikant wordt vervangen voor een eenpersoonsbed.

Eindelijk kunnen we ook aan de slag met het nieuwe beddengoed van Studio Ditte. We kozen als eerste hoeslaken Flow uit, deze diepblauwe tint komt ook in ons interieur terug en contrasteert mooi met de warmere tinten uit het behang. De tweede set liet ik door Dex en Otis uitzoeken, zij waren direct fan van het wasberen dekbedovertrek met het bijpassende bruine strepen hoeslaken. Ook dit beddengoed matcht lekker in de kamer waardoor het steeds meer 1 geheel wordt.Fan van spullen met een verhaal of verleden


Op de gehele bovenverdieping ligt bij ons vinyl, wat een prachtige stoere en serene uitstraling heeft, maar ook wel wat ‘koel’ kan ogen. Daarom besluiten we dat er een groot kleed in de kamer moet komen, zodat Bowi ook lekker op zijn eigen slaapkamer kan spelen. Dit vloerkleed kochten we bij Karwei en het subtiele kleurgebruik past ook weer bij het kleurpalet van de kamer. Dit is tevens ook wat ik het leukste vind aan interieur styling; zorgen dat een ruimte klópt en niet alleen een stylish verantwoorde showroom wordt, maar ook echt eigen en cosy voelt. Ik ben groot fan van spullen met een verhaal of verleden. Zo hebben we onder andere de door mijn overleden moeder zelfgemaakte tipi tent in Bowi’s kamer neergezet. Met het ophangen en neerzetten van de overige accessoires maken we het plaatje van een stoere peuterkamer helemaal compleet.Kleine jongens worden groot!


‘s Avonds is het na een uitgebreide spetter sessie onder de douche tijd voor het kiezen van een boekje en lezen we samen met zijn broers een verhaaltje. Bowi rekt nog even wat tijd door alle kraanwagens te gaan tellen ;-) maar dan is het toch echt bedtijd. Kleine jongens worden groot!