Rustige, warme en kleurrijke kinderkamer


De basis van de kamer van Otis staat met het olifanten behang van Studio Ditte. Het behang is fijn te combineren door de rustige en warme kleuren. Ik hou van een rustige basis, maar aangevuld met lekker wat kleur, vooral in de accessoires.

WIE Stephanie (37) & Daan (38) 
KIDS Duuk 7 jaar| Otis 3 jaar
WAAR Enschede
INSTAGRAM stephanieotVerhuisd naar een nieuwbouwhuis


Onlangs zijn we verhuisd naar ons nieuwbouwhuis. We hebben dit begin 2020 gekocht waarbij we wisten dat het ongeveer in de zomer van 2021 opgeleverd zou worden. Kort daarna begonnen al de eerste grotere keuzes voor bijvoorbeeld badkamer en keuken.

In het begin had ik nog weinig gevoel met het nieuwe huis en vooral hoe de ruimtes zouden zijn. Door corona konden de eerste kijkers dagen niet doorgaan en konden we het alleen van een afstand bekijken.

Mede hierdoor had ik ook nog niet direct een idee met wat ik voor ogen had voor de kamers van de jongens, maar het was fijn om bezig te kunnen zijn met ideeën en moodboards in de weet het straks allemaal te kunnen uitvoeren.De basis staat met het olifanten behang


Ik heb het altijd leuk gevonden om inspiratie op te doen via Instagram, Pinterest & magazines en dit toe te passen op ons eigen huis. De interesse voor interieurstyling is eigenlijk steeds meer gegroeid. Er zijn zoveel mooie dingen en fijn om het dan eigen te maken, als een echt thuis. Meestal zoek ik het niet echt van tevoren bij elkaar uit maar koop ik op gevoel.

Door de lange aanloop van een nieuwbouwhuis ben je er wel langer van tevoren mee bezig en zoek je toch meer dingen uit. Al denk ik dat er ook nog wel wat aanvullingen plaats gaan vinden in zijn kamer, het moet toch ook een beetje groeien. Gelukkig staat de basis met het mooie olifanten behang.

Goed te combineren door de rustige en warme kleuren


Toen ik eind vorig jaar voor het eerst het gave olifanten behang zag was ik direct onder de indruk, het leek wel 3D. Daarnaast is het ondanks de print fijn te combineren door de rustige en warme kleuren. Aangezien ze beiden gek zijn op dieren en ik nu nog wat in te brengen heb in hun kamers heb ik het bewaard op instagram en Pinterest om te kijken hoe te kunnen combineren. Gelukkig was Otis ook direct enthousiast, natuurlijk wel belangrijk dat hij het zelf ook mooi vindt. Als dit niet het geval was had ik het ook zeker wel van hem gehoord. Hij laat nu trots aan iedereen zijn nieuwe kamer met het olifanten behang zien.Ritueel voor het slapen gaan


Meestal kijken we na het douchen samen een filmpje op het grote bed of lezen we een boek. Duuk is op school al volop aan het lezen dus die kan mooi oefenen. De laatste tijd is Otis gek op het boekje “de Winkelstraat” al kan hij zelf nog niet lezen, hij kent het van A to Z uit z’n hoofd waardoor het net lijkt alsof hij het zelf voorleest en heeft daarbij de grootste lol samen met z’n broer.Styling tips voor een kinderkamer


We hebben ervoor gekozen om 1 wand te behangen en de rest te verven in een bijpassende kleur. Ik hou van een rustige basis maar aangevuld met lekker wat kleur vooral in de accessoires. Hierdoor is het ook mogelijk om snel wat veranderingen aan te brengen en een andere sfeer te creëren. Denk al aan een ander overtrek, vloerkleed of mooi speelgoed.