Speelse meisjeskamer met vogel behang voor Guusje en Lea


Onze meiden zijn heel verschillend, maar delen wel een kamer. Guusje zou vragen om een roze prinsessenkamer en Lea voor wat stoerders. In het Studio Ditte vogel behang denk ik de perfecte combi voor allebei gevonden te hebben. Ik heb ze verrast met het nieuwe vogel behang op hun kamer en allebei waren ze helemaal blij!

WIE Esther / 38 jaar / pedagogisch medewerkster
KIDS Sil van 5 jaar en Guusje en Lea van net 4 jaar!
WAAR Doetinchem
INSTAGRAM estherhe Vogel behang en boogjes lambrisering


We wonen nu 1,5 jaar in onze fijne nieuwbouwwoning; en hoewel ik het heerlijk vind om met onze inrichting bezig te zijn, vond ik het tijdens de bouw van ons huis wel enorm veel, zeker omdat toen onze kinderen nog een stuk jonger waren. Met drie kinderen binnen twee jaar weten wij wel wat er bedoeld wordt met tropenjaren en ik heb daardoor ook wel eens makkelijke, snelle keuzes gemaakt; zo ook bij het kamertje van Guusje en Lea. Een paar maanden geleden schilderde ik een boogjeslambrisering (dit idee zag ik bij @lotsoffun.interior), maar de laatste tijd twijfelde ik of ik wel de goede kleur had gekozen. Voor mij klopte het geheel niet met het behang dat wij hadden. Nu ben ik blij dat ik er nog niets aan heb veranderd, want het is dus een echte match met het vogel behang van Studio Ditte. Mijn vriend stond overigens niet te springen om nu alweer het kamertje opnieuw te behangen. Tijdgebrek was daar hoofdreden 1 van en ik was behoorlijk gefrustreerd dat ik dit niet zelf dacht te kunnen. Gelukkig stond er vorige week een lieve oom op de stoep; "verrassing, we gaan samen behangen!" Ik kan dus nu zeggen dat ik mijn eerste wandje zelf heb behangen; maar eerlijk is eerlijk ik was ontzettend blij ervaren hulp te hebben. Aan het behang lag het niet; het is fijn, stevig behang en ik denk dat dat mij zeker hielp bij een eerste keer!Behang is een fijne sfeermaker


Ik vind het heerlijk om ons huis in onze eigen stijl helemaal af te maken, met kleur, pasteltinten, fijne accessoires en verschillende behangetjes. Mensen vinden onze keuzes vaak gewaagd, maar voor mij voelt dat helemaal niet zo. Een behangetje geeft meteen een fijne sfeer en ik vind onze basis nog steeds rustig! Zeker nu de kinderen naar school gaan, voel ik steeds meer ruimte ontstaan om lekker in huis bezig te zijn, te stijlen en vervolgens het perfecte plaatje te maken en te delen. Dat perfecte plaatje is trouwens maar van korte duur, nadat ik een foto gemaakt heb ligt er al snel weer een complete verzameling van poppen, barbie's en lego! Er wordt flink geleefd in ons huis, gelukkig!

Een lieve en stoere kamer in één


Onze meiden zijn heel verschillend, maar delen wel een kamer. Ik vraag ze dus niet veel om hun mening bij het inrichten van hun kamer. Guusje zou vragen om een roze prinsessenkamer en Lea voor wat stoerders. In het vogel behang denk ik de perfecte combi voor allebei gevonden te hebben, zeker i.c.m. de boogjesmuur aan de andere kant van de kamer. Ik heb ze dus gewoon verrast met het nieuwe behang op hun kamer en allebei waren ze helemaal blij! In de toekomst krijgen ze een eigen kamer op zolder die we nog moeten realiseren en ik vrees dat ik er tegen die tijd minder makkelijk vanaf kom!Ritueel voor het slapen gaan


Guusje en Lea slapen nog in hun peuterbedjes en nu ze vier zijn is het hoog tijd voor een ander bed. Deze hebben we onlangs besteld en toen bedacht ik mij dat we straks twee matrasjes over hebben. Op zolder lag nog een matrasje van de oudste en daar maakte tante Truus alvast een hoesje om van een hoeslaken van Studio Ditte. Het deed even pijn om daar de schaar in te zetten, maar het is zo ontzettend leuk geworden. Hiermee is voor ons meteen een nieuw ritueel ontstaan. Elke avond lees ik nu een boekje voor op het matrasje. Dit zit voor mij veel lekkerder dan tussen hun bedjes in en ook kunnen ze nu alledrie goed mee kijken in het boek als ik ze voorlees. Zodra de nieuwe bedden er zijn maken we ook om de andere twee matrasjes een hoesje en dat lijkt mij een heerlijk stapeltje! Naast dat het ontzettend leuk staat, wordt er door de kinderen enorm veel mee gespeeld; hutten bouwen, springen, lekker chillen, op deze matrasjes mag het allemaal!Styling tips voor een kinderkamer


Leuk beddengoed doet al zoveel! Sil heeft een stapelbed, zijn grote droom toen hij vier werd, en het blijkt nog eens reuze praktisch want er is altijd een plekje over voor een logeetje. Ik heb een vrij basic stapelbed voor hem gekocht en eerlijk gezegd is het bed voor zijn kamertje behoorlijk groot. Ik heb er toen voor gekozen te investeren in mooi beddengoed wat het bed en zijn kamer ontzettend leuk maakt! Ben je toe aan een verandering, maar wil je niet meteen met behang of verf aan de slag? Kies dan voor een dekbedovertrek en vergeet ook zeker niet een leuk hoeslaken!