Speelkamer met olifanten behang en veel opbergruimte


Het nieuwe olifanten behang van Studio Ditte past perfect bij de basis die we hadden neergezet. Onze woning kenmerkt zich door veel kleurgebruik. Waar ik begon met een vrij minimalistische stijl met zachte pasteltinten is er inmiddels in iedere ruimte een flinke dosis kleur toegevoegd. Het kleurenpalet bestaat in de basis uit roze, ijsblauw, petrol en kobaltblauw gemixt met blond hout en stoere zwarte elementen. 

WIE Sigrid / 33 jaar / woont samen met haar man Willem
KIDS Dex van 7, Otis van 4 en Bowi van 1,5 jaar
WAAR Doetinchem
INSTAGRAM storiesbysigrid Onze woning kenmerkt zich door veel kleurgebruik


Vorig jaar kwam tijdens onze huizenjacht dit verwaarloosde jaren ‘50 huis voorbij. Na 3 bezichtigingen, plannen doorspreken met de aannemer en een heldere financiële begroting besloten we er voor te gaan! In 4 maanden tijd stripten we het hele huis en bouwden in grove lijnen alles weer op. Zodra de ruwbouw af was, verhuisden we met ons gezin en konden we beginnen met ons huis een thuis te maken.

Onze woning kenmerkt zich door veel kleurgebruik. Waar ik begon met een vrij minimalistische stijl met zachte pasteltinten is er inmiddels in iedere ruimte een flinke dosis kleur toegevoegd. Het kleurenpalet bestaat in de basis uit roze, ijsblauw, petrol en kobaltblauw gemixt met blond hout en stoere zwarte elementen. Ik vind het leuk om met design items ons huis persoonlijk te maken maar ga ook graag aan de slag met DIY projectjes. Het grote voordeel is dat mijn man het leuk vindt om te klussen en bijna alles wat ik verzin kan hij zelf maken.Styling voelt als kers op de taart


Ik ben vrij visueel ingesteld en vind het daardoor super leuk om met interieur styling bezig te zijn. Zo lang ik me kan herinneren ben ik al ‘plaatjes aan het schieten’ in mijn hoofd en brainstorm ik over ruimtes hoe ze nog persoonlijker en gezelliger kunnen worden. Ik kom uit een gezin van 5 kinderen en mijn moeder was ook altijd bezig met creatieve ruimte-besparende oplossingen in huis, het schuiven van meubels en cosy hoekjes creëren. Ik denk dat de basis toen al gelegd is en zie onze jongens ook regelmatig hun kamer omgooien ;-) Het werkt voor mij heerlijk ontspannend om met de verfkwast bezig te zijn en de styling voelt altijd als kers op de taart.

Tips voor een fijne speelkamer


Onze woning bestond oorspronkelijk uit 2 woonhuizen, we kochten het ook dusdanig maar besloten de originele indeling volledig om te gooien. De huidige speelkamer was een niet geïsoleerd stookhok en we vonden op het zoldertje van deze uitbouw zelfs nog resten van een vroegere wietplantage! Maar ik zag de potentie van deze extra ruimte om een fijne speelplek te maken voor onze 3 boys. Tip: pak de bouwtekening en plattegrond van jouw woning er eens bij. Misschien is er wel een bijkeuken die (deels) tot speelkamer verbouwd kan worden of heb je net als wij een uitbouw aan het huis vast? Het hoeft niet groot, een paar m2 is al fijn om de spulletjes te kunnen neerzetten en de kids een eigen plek te geven.

Bedenk verder wat je graag zou willen in een speelkamer. Zijn de kindjes wat kleiner dan is het leuk om voor hun fantasie het een en ander neer te zetten bijvoorbeeld een tipi tent of keukentje. Vaak zie je dat het uitdaagt tot spel en het multifunctioneel gebruikt wordt. Zo is hier thuis ons keukentje al ingezet als school, winkel en restaurant ;-) Zijn ze wat ouder dan worden ze heel blij van een chill plek waar ongestoord gegamed of tv gekeken kan worden. Je kunt kiezen voor een simpele bank maar met een paar zitzakken kunnen ze zelf bepalen waar ze neerploffen en de ruimte kan nog eens omgegooid worden.Opbergruimte is een musthave


Wat overigens echt een musthave voor iedere ouder is, is opbergruimte. Uiteraard hebben wij ook het meest kleurrijke en niet stylish verantwoorde speelgoed in huis maar zodra de kids in bed liggen verdwijnt alles achter de grote deuren van de plafondhoge kast. Deze kast maakte mijn man zelf, hij gebruikte daarvoor populieren multiplex en de deuren lieten we afstellen door een timmerman. Nog dagelijks ben ik blij met deze op maat gemaakte kast, al het speelgoed past er in en zo blijft alles lekker opgeruimd.Olifanten behang & blauw/groene tint op de muur


Het muurtje aan de andere kant verfde ik in de kleur Fresh Foliage van Flexa, een frisse blauw/groene tint die lekker matcht met het olifanten behang van Studio Ditte. Op de hele begane grond hebben we een XXL pvc visgraatvloer van het merk Floer laten leggen. Het geeft een warme uitstraling aan ons huis, werkt goed met de vloerverwarming en is in ons interieur met overwegend koele tinten een mooie tegenhanger. Het nieuwe behang past perfect bij de basis die we hadden neergezet. Alles klopt precies en Dex, Otis & Bowi spelen nu nog meer in hun fijne speelkamer!