Vrolijke jungle kamer met toekan behang voor Tijmen


Toen we afgelopen september verhuisden naar onze nieuwe huis heb ik de kamer van Tijmen natuurlijk heel gezellig gemaakt. Maar ik bleef er – mede door de witte muren – een onaf gevoel bij hebben. Tijd voor kleur en vrolijkheid! Met het toekan behang van Studio Ditte maakte ik een vrolijke jungle kamer voor Tijmen.

WIE Femke, moeder | fotograaf | globetrotter | verhalen verteller
WAAR Eijsden
INSTAGRAM thethingswelike.nl Behang met toekans voor een dierenliefhebber


Het behang van Studio Ditte vond ik altijd al prachtig en toen de Toekan print voorbij kwam was ik eigenlijk helemaal verkocht. Zo tof voor onze dierenliefhebber Tijmen die later boswachter en Freek Vonk wil worden. ;-) Omdat het best een drukke print is besloot ik het behang te verdelen over twee muren. De rest van die muren heb ik okergeel geschilderd, voor een speels effect.Dekbedovertrek met panters, tijgers en jaguars


Ik vind het zelf leuk als iets een ‘beetje wringt’ dus ik zal niet snel voor perfect matchende (kleuren)combinaties gaan. Dus het hoeslaken Flow en het Panthera dekbedovertrek, ook beiden van Studio Ditte bleven. Die hadden we namelijk al op Tijmens vorige kamer. Ik vind het te gek staan! De meubels op Tijmens kamer zijn allemaal blank hout en zorgen voor dat stukje eenheid en rust.
Duurzaam behang voor de kinderkamer


Het behang van Studio Ditte is een hoge kwaliteit vliesbehang, geproduceerd in Nederland. Het kinderbehang wordt op een duurzame manier geproduceerd en is biologisch afbreekbaar. Het behang bevat FSC-gecertificeerde pulp en een polyestervezel. Deze stoffen samen maken het behang sterk en van goede kwaliteit. Dat zie je meteen!Zelf behangen met vliesbehang


Met hulp van mijn moeder heb ik de kamer in een paar uurtjes voorzien van dit prachtige behang. De tip is dat je de lijm direct op de muur smeert met – jawel – een verfroller. Dit werkte echt ideaal. De werkinstructie van Studio Ditte was heel duidelijk dus het was echt een prima klus om zelf te doen! We hadden nog wat stukjes over en die hebben we als border in het kleine kamertje van Jonas terug laten komen. Ziet er echt superleuk uit. Hierdoor hebben we nagenoeg al het behang gebruikt en hadden we nauwelijks overschot.