Stoere kinderkamer met dinosaurus behang


De kinderkamer van Jurre met het dinosaurus behang van Studio Ditte, vergrijsd blauw dekbedovertrek en hoeslaken met jaguar vlekken is stoer en kleurrijk. Een echte kinderkamer met speelgoed, veel knuffels en persoonlijke spulletjes en knutselwerkjes. 

WIE Marjolein Hogeveen (34) samenwonend met vriend en twee zoons  
KIDS Jurre (6) | Lasse (3)
WAAR Balk in Friesland
INSTAGRAM marjolein_hsInrichting draagt bij aan hoe je je voelt


Ik ben heel erg visueel ingesteld en hou van mooi vormgegeven spullen. Daarnaast vind ik dat inrichting heel erg bijdraagt aan hoe je je voelt. Ik vind het dus heel erg fijn en belangrijk om de ruimtes in ons huis zo in te richten dat het voor ons allemaal echt als een thuis voelt. Als kind was ik altijd al bezig om mijn kamer te veranderen en mooier te maken.Stoer dinosaurus behang


Jurre zit wat interieurstyling betreft en gevoel van hoe de omgeving er uitziet net zo in elkaar als ik. Toen hij nog jonger was had hij een schattig licht behang op de muur, maar als driejarig jongetje gaf hij al duidelijk aan dat hij dat behang helemaal niet zo mooi vond, hij wilde iets stoerders. Toen ik het stoere dinosaurus behang met de donkere achtergrond van Studio Ditte zag werd Jurre meteen enthousiast. Als hij het niet mooi vond had ik het dan ook niet uitgezocht. Omdat Jurre zo’n duidelijke mening heeft over wat hij wel of niet leuk vindt, betrek ik hem dus in alle keuzes voor zijn kamer. Soms komen we tot een compromis en soms kiest hij zelf uit wat hij wil. Op dit moment staan er dus ook meer Pokémon spullen en andere prulletjes in zijn kamer dan me lief is. Maar hij voelt zich helemaal fijn met al die spullen en dat vind ik belangrijker.

Ritueel voor het slapen gaan


Toen Jurre nog wat jonger was lazen we voor het slapen gaan altijd even een boekje, met Lasse doen we dit nog steeds, maar met Jurre bespreken we nu altijd even de dag of leuke dingen die er aan staan te komen zoals leuke uitjes of vakanties. Jurre vraagt elke dag of we het even ergens over kunnen hebben en zo gaat hij lekker met positieve gedachten slapen.Styling tips voor een kinderkamer


Doe vooral waar jullie je allemaal goed bij voelen. Wanneer ze nog baby zijn kun je lekker helemaal los gaan met je eigen inrichting en styling, maar als ze ouder worden kan het maar zo zijn dat ze zelf heel andere dingen willen. Laat ze lekker mee denken en keuzes maken en op de momenten dat je eigen interieurhart niet zo blij wordt van de keuzes van je kind kun je misschien tot een compromis komen, haha!