Meisjeskamer met kamille behang bruin


Guusje en Lea kregen eindelijk een eigen kamer op zolder. Guusje kreeg het prachtige kamille behang bruin. Wat precies bij ons dromerige poppenmeisje past. Op haar bed ligt een dekbedovertrek in nude met kersjes en een geruit hoeslaken van Studio Ditte.

WIE Esther
Ik ben Esther (41) getrouwd met Sven en samen hebben we drie kinderen; Sil (9) en tweeling Guusje & Lea (7jr).
WAAR We wonen sinds 5 jaar in ons fijne nieuwbouwhuis in Doetinchem.
INSTAGRAM @estherinroze



Een eigen kamer op zolder


De eerste zes jaar sliepen Guusje en Lea bij elkaar op een slaapkamer, omdat we een kamer tekort kwamen. Op deze slaapkamer hadden ze het geweldige vogeltjes behang van Studio Ditte. Lees meer over de kamer op de blog Meisjeskamer met vogel behang. Hoewel ze het samen nog heel gezellig hadden, merkten we toch dat het voor onze verschillende meiden fijn zou zijn een eigen kamer te hebben. Vorig jaar is onze zolder verbouwd en zijn er twee slaapkamers extra bij gekomen. Sil schoof door naar de slaapkamer van Guusje en Lea en de meiden kregen eindelijk een eigen kamer op zolder.



Kamille behang voor een dromerig poppenmeisje


Guusje kreeg het prachtige kamille behang bruin. Wat precies bij ons dromerige poppenmeisje past. Op haar bed ligt een dekbedovertrek in nude met kersjes en een geruit hoeslaken van Studio Ditte. Onze kinderen hebben nu een leeftijd dat ze steeds meer eigen keuzes maken, en hebben ze helemaal hun eigen idee over hun eigen stijl; hartstikke goed en leuk natuurlijk! Toch heb ik ze met de kinderkamers niet de vrije hand gegeven. Ik heb ze gevraagd wat ze mooi vinden en welke kleuren ze graag willen. En toen heb ik het behang gekozen, want ook al is het leuk ze helemaal zelf te laten kiezen, weet ik ook dat het nu nog iedere dag een andere keuze zou kunnen zijn en ze nog niet goed kunnen overzien wat te kiezen. Ik weet van welke sfeer ze houden en wat ze nodig hebben voor een fijne eigen kamer, dus heb ik geprobeerd vanuit hun ogen de kamers in te richten.



Styling tips voor een kinderkamer


Misschien lijkt het met mijn gestylde plaatjes alsof ik lang over de inrichting van de kinderkamers nadenk, maar niets is minder waar! Er was een tijd dat ik heel druk was met de inrichting van ons huis en hier ook veel tijd aan heb besteed. Maar de verbouwing en m'n nieuwe baan, en dan ook de drukte van een gezin, zorgen ervoor dat ik er nog maar weinig tijd voor heb/maak. Ik maak geen moodboards of iets anders. Ik kies een behang, heb een plaatje in m'n hoofd wat er bij past en zo ontstaan de kinderkamers. Kortom; ik doe maar wat! En dat pakt gelukkig vaak goed uit. En heel eerlijk? Ik vind dat Studio Ditte zo'n fijne collectie heeft van behang en beddengoed wat allemaal heel erg leuk bij elkaar past zonder dat het afgepast is. Dus vind je het zelf moeilijk om een kinderkamer te bedenken/stylen? Dan zou ik gewoon voor een leuk behang en beddengoed kiezen en dan ben je er al. Zo moeilijk hoeft het niet te zijn.



Blij met een eigen plek

De kamers zijn alweer even klaar en hoewel er nog steeds wat puntjes op de i kunnen, is Guusje ontzettend blij met haar mooie kamer, en eigenlijk ook gewoon met een eigen plek: lekker met haar eigen vriendinnetjes op haar kamer spelen en op haar eigen tempo kunnen (voor)lezen zonder dat haar zus er weer tussendoor komt!