Kinderkamer met werkauto behang


De kinderkamer van Finn is stoer en industrieel. Om het industriële gevoel te benadrukken is het Studio Ditte werkauto behang lichtgrijs gecombineerd met een oude metalen lockerkast en oude Tonka speelgoed shovel.

WIE Evelien Bijkerk (35) 
KIDS Finn en Suus, tweeling van 2,5 jaar | Thom 6 maanden
WAAR Boijl | We wonen in een oude dorpswinkel die we zelf volledig verbouwd hebben
WERK & HOBBY Interieurstyling
INSTAGRAM evelien_bijkerkStoere, industriële kinderkamer


De kinderkamer van Finn met het werkauto behang lichtgrijs van Studio Ditte zou ik omschrijven als industrieel en stoer. Finn was gelijk enthousiast toen ik hem een foto liet zien van het werkauto behang. Tijdens het plakken had hij hele verhalen over de auto’s en bleef hij maar zeggen: “Finn, auto mooi. Mama maken, mooi.” Als opa of oma nu op zijn kamer komen, worden ook alle auto’s trots aangewezen.Spelen met kleuren, vormen en materialen


Al van kleins af aan, vind ik het leuk om te veranderen, te “spelen” met kleuren, vormen en materialen. Met oude en nieuwe spullen steeds weer nieuwe combinaties maken. Ik heb er dan ook niet voor niks mijn vak van gemaakt. Kijk voor meer informatie op www.evelienbijkerk.nlStyling tips voor een kinderkamer


Ik kies graag voor een combinatie van oude en nieuwe spullen. De eenheid ontstaat door de herhaling van kleuren. Het werkauto behang van Studio Ditte geeft nu de basis van kleuren, waar je alle kanten mee op kunt. Om het industriële gevoel te benadrukken heb ik gekozen voor een oude metalen lockerkast, oude Tonka speelgoed shovel en metalen kapstok en wandplank.


Werkauto behang op maat


Ik werk graag met kleurvlakken en lijnen. Hiermee kun je spelen met de ruimtelijkheid. Op Finn zijn kamer heb ik de lange wand half schuin “doorgesneden” door middel van een kleurvlak. Samen met Studio Ditte heb ik de afmetingen besproken. Studio Ditte heeft het werkauto behang op maat aangeleverd, waardoor we zo min mogelijk verlies hadden van het behang bij het plakken.

 


Ritueel voor het slapen gaan


Suus en Finn gaan tegelijk naar bed, we trekken de pyjama’s aan en gaan tandenpoetsen. Om en om lezen we een verhaaltje in de kamer van Suus of van Finn. Dan gaan ze even samen in 1 bedje om naar een verhaaltje te luisteren. Finn leest graag uit het grote trekker boek. Daarna moeten we nog even knuffelen en “nog 1 kus”, iets wat nog wel 10x gevraagd wordt.