Studio Ditte bij mij thuis #08


De kleuterkamer van de 4-jarige Julian is lichtelijk stoer en scandinavisch. Een lichte kinderkamer met stoere meubels en natuurlijke kleuren en materialen. Julian en zijn moeder Hester delen de liefde voor oude auto's. Op de muur heeft Julian raceauto behang van Studio Ditte. Kinderkamer behang met mooie verweerde Formule 1 auto's.

WIE Erik (30, zelfstandig ondernemer), Hester (28, meewerkend adjunct-hoofd in een kindcentrum), Julian (4) en Naud (1,5)
WONING
Twee onder één kap woning uit de jaren '50
WAAR Een klein dorpje in Friesland
WOONSTIJL 'Scandinavisch'
INSTAGRAM @bijhesNatuurlijke kleuren en materialen

Je zou de stijl van mijn interieur en dan voornamelijk de kinderkamer van Julian kunnen omschrijven als lichtelijk stoer, en Scandinavisch. Al vanaf het eerste moment dat ik mocht nadenken over een nieuwe kamer voor Julian, wist ik meteen wat ik wilde. Een lichte kamer. Wit in combinatie met (een beetje) kleur, stoere meubels en verder wilde ik net als in de rest van mijn interieur gebruik maken van natuurlijke kleuren en materialen.‘Verslaafd’ geraakt aan fotograferen

Uren lang kan ik online door de foto’s van prachtige accounts met kinderkamers en interieurs scrollen. Voorheen nog veel op Pinterest, later ontdekte ik Instagram. Ik begon dit forum steeds leuker te vinden. Het afgelopen jaar werd ik steeds actiever, en ben ik een soort van ‘verslaafd’ geraakt aan fotograferen. Overal waar ik ben, zie ik mogelijkheden. In de styling van de verschillende ruimtes en de fotografie ervan vind ik mijn rust en ontspanning, en word ik blij en enthousiast van alle mooie plaatjes die voorbij komen. Daarnaast heb ik inmiddels veel leuke contacten opgedaan, en werk ik regelmatig samen met bedrijven. Echt een klein cadeautje.Liefde voor oude auto’s

Julian had na de geboorte van Naud nog maar een aantal weken op zijn ‘nieuwe’ peuterkamer geslapen, en toch miste ik iets. Kleur. Samen bedachten we om een lambrisering te schilderen, en de volgende dag zat hij er al op. Wij bedenken, en Julian zijn super handige ‘heit’ voert uit. We kozen voor de kleur ‘early dew’ van Flexa. Verder vind ik het belangrijk dat Julian zelf ook inspraak heeft. Hij is nog jong, en heeft nog niet zoveel wensen. Maar wel komt hij zo nu en dan met een idee. Onlangs hebben we een gekregen tekening van zijn nichtje ingelijst, en ook de tak met lamp is zijn eigen idee. De stok vonden we samen in het bos. Hupsakéé, in de auto mee naar huis en tadáá zie daar het resultaat. Ook gaan we graag samen naar de kringloop. We delen onze liefde voor boeken en oude auto’s. Het liefst Tonka’s of hulpdiensten. Komen we ze tegen, dan gaan ze gegarandeerd mee naar huis en krijgen ze een plekje in de speelhoek of in Julian zijn kamertje.


Ritueel voor het slapen gaan

Meestal beginnen we met badderen of douchen, daarna knuffelen of stoeien we nog even op het grote bed, tandenpoetsen, de pyjama aan om vervolgens in eigen bed te eindigen met een mooi boek. We houden allemaal van lezen, (bijna) nooit wordt dit overgeslagen.Doe inspiratie op bij elkaar, maar blijf bij jezelf

Ik heb altijd leuke ideeën in mijn hoofd. Jammer genoeg heb ik niet altijd genoeg tijd en ruimte om ze allemaal uit te voeren. Mijn motto, doe inspiratie op bij elkaar, maar blijf bij jezelf. Ik vind het altijd leuk om in één oogopslag te zien wie de foto gemaakt heeft. Eigen creativiteit maakt de foto persoonlijk en dat vind ik mooi. Verder houd ik ervan om regelmatig te ‘schuiven’ en ‘gewoon te doen’ om op nieuwe ideeën te komen. Meestal is het zo, dat wanneer ik eenmaal begin, de rest vanzelf komt.Waar verkrijgbaar

Bedje: @littledreamers.nl
Muursticker: @mommiesandmiracles
Schapenvacht: @europeseschapenvachten
Tipi: zelfgemaakt
Ballonlampje: @ekaterinagalera
De walvisslinger, en het silhouet van de walvis: @verslingerdaanhout
Naamblokjes: @bywoodz.nl
Poster: @aandewandpuntcom
XL poster werktuigen: @grasonderjevoeten
Kussen: @hiphuisje
Poster alfabet: @twigandmossnl
Bureautje met stoel: kringloopgelukje
Auto’s Tonka: kringloopgelukje
Trein: @ikeanederland
Borduurringen: @echtilona
Kaartjes: @inkylines
Beren: @kwantum_nederland
Vlaggenlijntje: @kado_en_sa
Lampje draadstaal: @actionnederland
Houten auto: @kekootje

Ben je nieuwsgierig geworden? Op mijn instagram account @bij.hes vind je nog meer foto’s van mijn interieur. Heb je nog vragen, of wil je nog iets weten dan vind ik dat alleen maar leuk en hoor ik het graag.

Liefs,
Hester