Zorg voor een eye-catcher in de kinderkamer


We herkennen het vast allemaal wel, je knippert twee keer met je ogen en je kind is wéér groter geworden. Van baby naar peuter, kleuter en door naar de fase waarin je kind zich echt tot zelfstandig wezen gaat ontwikkelen. Bij elke leeftijdsfase horen andere behoeften en dit is ook terug te zien in de kinderkamer. Studio Ditte deelt 3 tips om de kinderkamer van je zoon of dochter d.m.v simpele aanpassingen een echte nieuwe uitstraling te geven.


Foto credits: @missjettle


Tip 1: Statement

Alles staat of valt natuurlijk met een goede voorbereiding. Hoe groot of klein de aanpassingen ook zullen zijn, maak voordat je begint een plan en bedenk wat je graag wilt veranderen. Een goed begin is het halve werk, zeggen ze niet voor niks. Studio Ditte's eerste tip: maak een statement. Probeer de rust in de kinderkamer te bewaren. Het blijft immers een plek waar je kind 's avonds ook lekker moet kunnen slapen. Kies bijvoorbeeld voor een mooi kleed of een opvallend behang of dekbedovertrek uit de collectie van Studio Ditte. Zorg dat dit de eye-catcher wordt van de ruimte en houd de rest rustig.


Foto credits: @marjoleinbouhuijzen


Tip 2: Zorg voor genoeg opbergruimte

Kinderen hebben nou eenmaal veel spullen en soms vraag je jezelf af waar alle rommel vandaan komt. Zorg daarom voor voldoende opbergruimte in de kinderkamer. Zo kunnen de kids hier overdag heerlijk spelen, maar is al het speelgoed ook weer netjes opgeborgen wanneer het tijd is om naar bed te gaan. Studio Ditte's tip: kies voor meubels in een neutrale kleur die ook in een volgende leeftijdsfase van je kind mee kunnen gaan. Creëer plekjes op de kinderkamer waar ruimte is voor persoonlijke spulletjes en items die belangrijk zijn voor je kind. Door deze bijvoorbeeld bij elkaar op een mooi plankje of op een kastje te plaatsen ziet het er knus uit en bewaar je toch de rust. Heb je onze muurstickers al gezien? Leuk voor bijvoorbeeld bij het bed in de kinderkamer of bij de commode in de babykamer.


Foto credits: @marjoleinbouhuijzen

Foto credits: @jan10aa


Tip 3: Kleurbeeld

Kleur in de kinderkamer is natuurlijk onmisbaar. Bedenk hier goed welke keuren je graag terug wilt laten komen en pas hier ook de accessoires op aan. Dit kunnen zeker ook verschillende kleurtonen zijn. Zolang deze tinten goed met elkaar blenden zal je zien dat het de kinderkamer meer doet laten leven. Lees ook zeker even de kleuradvies blog van Studio Ditte waarin we je vertellen welke kleuren goed met elkaar combineren. Laat deze kleuren ook terug komen in de accessoires of het kinderbeddengoed en je zoon of dochter kan heerlijk gaan genieten van zijn/haar nieuwe kamer.


Foto credits: @jan10aa


Foto credits: @otis_oh


Ben jij opzoek naar kinderbeddengoed, behang of leuke muurstickers om de kinderkamer van je kind (nog) gezelliger te maken? Neem dan zeker even een kijkje in de webshop van Studio Ditte.


Foto credits: @liaminpixels