Studio Ditte bij mij thuis #05


Hi! Ik ben Roos, 28 jaar en mama van een klein, vrolijk eigenwijsje dat Jackie heet. Wij houden van stoer met een touch of color. Zo zijn wij verliefd op monochrome, maar ook toffe prints en pastelkleuren vinden wij te gek. De combinatie van deze twee samen is dus wat ons betreft perfect!


WIE Roos (28), mama van Jackie (2) en getrouwd met Theo (31)
WAAR Alblasserdam (Zuid-Holland)
INSTAGRAM @roosandjackieMeisjeskamer met pit, zowel in prints als in kleur

Jackie's kamer zou ik omschrijven als een meisjeskamer met pit, zowel in prints als in kleur. Jackie had een volledige monochrome babykamer met wat zacht roze accessoires. Nu ze wat ouder wordt, vonden wij het leuk om er een echte meisjeskamer van te maken. De wat op 'safe' gemaakte babykamer is inmiddels omgetoverd tot een hippe meisjeskamer met kleurrijke dierenprint. Ze is helemaal trots op het wilde dieren behang. De roze accentmuur maakt de kamer tot één geheel.Zorgen dat het totaalplaatje klopt

Creatief bezig zijn heb ik altijd leuk gevonden. Ik hou van originele dingen die je niet vaak ziet en ik denk dat hier ook mijn liefde voor interieurstyling en fotografie vandaan komt. Het op zoek gaan naar unieke dingen, het combineren van verschillende stijlen en vervolgens zorgen dat het totaalplaatje klopt, vind ik het leukste om te doen. Ook kan ik ontzettend blij worden van het op de kop tikken van een one of a kind item of het vinden van een originele (web)shop via Instagram.Lol en chaos tijdens het klussen

Zoals eerder gezegd was Jackie's babykamer zwart-wit met een klein beetje roze. Jackie is een stoer eigenwijsje, maar ik merk toch ook dat ze net als de meeste meisjes de kleur roze wel erg mooi vindt. Het dierenbehang kon eigenlijk met allerlei kleurtjes gecombineerd worden, maar hierin heeft Jackie dus wel enige invloed gehad, ook al is ze pas 2 jaar oud. Verder is het natuurlijk altijd leuk om samen met mama lekker vies te worden van de behanglijm, te kledderen met de verf (tot op zekere hoogte) of je te verstoppen onder de stucloper. Jackie's aandeel ligt dus vooral in het lol en chaos creëren tijdens het klussen/inrichten en dat mag. Zo blijft het regelmatig veranderen van een kamer alleen maar leuk!


Ritueel voor het slapen gaan

Rituelen voor het slapen gaan, nou die zijn er hier zeker! We beginnen met liedjes zingen en we eindigen met liedjes zingen. Als het aan Jackie ligt het liefste minimaal 300 stuks op een avond... Tussendoor moeten uiteraard de tandjes gepoetst worden en de pyjama aangedaan worden. Vergeet niet het gedag zeggen van alle knuffels (en ja dat zijn er veel!) en het weltruste roepen naar de leeuwen op haar behang want ja, dat is Jackie's lievelingsdier. We sluiten de avond af met een dikke kus en vervolgens horen we Jackie vanuit haar kamertje nog even vrolijk zingen of praten tegen haar knuffels voor ze in slaap valt..Mix & Match!

Mix & Match! Je hoeft niet alleen maar unieke items te hebben om een unieke kamer te creëren. Met één tof uitgesproken behangetje kun je al een unieke kamer maken. Het dierenbehang van Studio Ditte op Jackie's kamer is een echte eye-catcher. Door dit behang te combineren met een roze wand en neutrale meubels komt het behang veel meer tot zijn recht en springt het er als uniek item uit. Wanneer ik voor alleen maar unieke dingen had gekozen dan zou het unieke ook kunnen veranderen in chaos, terwijl het behang in combinatie met een effen roze wand er nu juist één geheel van maakt.