Studio Ditte bij mij thuis #02


De kamers van Floortje, Willemijn en Otis. Alledrie monochroom met een vleugje kleur. De kamers zijn 'anders dan anders' en een beetje eigenwijs.


WIE Cindy (40), Floortje (7), Willemijn (5) en Otis (21 maanden)
WAAR (nabij) Zwolle
INSTAGRAM @otis_oh



De stijl van de kinderkamers

Onze stijl is het beste te omschrijven als monochroom met een vleugje kleur. Floortjes kamer heeft mintaccenten (zoals van de Studio Ditte olifanten muurstickers) en Willemijns kamer heeft (inmiddels veel) roze erbij, waaronder twee muren met verfspatten en een wand met het vogelhuisjesbehang. In Otis' zwartwitte kamer springt nu 1 wand eruit met het Studio Ditte raketbehang en de muurstickers. De kamers zijn alle drie 'anders dan anders' en een beetje eigenwijs. Ik houd van contrasten en vind heel veel leuk. Combineer dingen met elkaar die op het eerste gezicht niet bij elkaar passen.



Bij kinderkamers kun je helemaal 'los' gaan

Waarom ik interieurstyling zo leuk vind, is omdat ik me er helemaal in kan uitleven. Mijn creatieve kant kan laten zien. Ik vind interieurstyling sowieso te gek, ons huis heeft ook geen 'standaard' inrichting. En bij kinderkamers kun je helemaal 'los' gaan, omdat daar nog minder grenzen zijn. Voor een kind is immers niet snel iets te gek.



Op Otis zijn kamer kan ik helemaal mijn eigen stempel drukken

Otis is natuurlijk nog klein, dus op zijn kamertje kan ik helemaal mijn eigen stempel drukken. Floortje daarentegen is al 7 en heeft een sterke eigen mening. Zo wilde zij graag mint als accentkleur terwijl ik daar niet zo'n fan van ben (ja ik weet het, ik ben waarschijnlijk de enige). Zelf dacht ik aan mosterdgeel voor haar kamer. Heb moeten praten als Brugman. En de kamer is nu... mint ;-). Willemijn vindt alles mooi wat ik doe, maar ik laat haar wel meebeslissen. Zo krijgt de enige witte muur in haar kamer binnenkort een andere kleur (ik verklap nog even niet welke). We hebben er samen over nagedacht en ze gaat me straks 'helpen' met verven.



Ritueel voor het slapen gaan

Voor het slapen gaan lezen we een verhaaltje of nemen samen de dag door. Van beide kunnen de kinderen (en ook wij) erg genieten. Dan nog even gek doen terwijl ze al in bed liggen. Willemijn heeft bijv. een vast riedeltje wat we moeten aflopen, anders gaat ze niet slapen. Kusje, knuffel, high five, boks... haha...



Kinderkamerstyling tip

Durf! Laat je niet leiden door wat je om je heen ziet (of in de bladen). Dat is allemaal super om je te laten inspireren, maar trek vervolgens je eigen plan. En als je een idee hebt, niet twijfelen maar gewoon doen. Zo krijg je een heel 'eigen' interieur. Zoals de roze wand met verfspatten, waar we op instagram heel veel reacties op gekregen hebben. Veel mensen snapten niet dat ik het gedurfd had. Terwijl ik denk: het is maar verf. Blijkt het niet mooi, dan verf ik er weer overheen.



Waar verkrijgbaar

Vogelhuisjes behang Studio Ditte
Vogelhuisjes dekbedovertrek Studio Ditte
Raket behang Studio Ditte
Raket dekbedovertrek Studio Ditte
Muurstickers Studio Ditte

Tipi Mein buntes tee pee
XXL knuffel konijn Cinnie
Ledikant en poppenbed Sebra