Studio Ditte en Pieterburen introduceren zeehonden behang


Studio Ditte en Zeehondencentrum Pieterburen bundelen hun krachten om gezinnen in Nederland te laten zien hoe bijzonder een zeehond is en hoe belangrijk een gezonde Waddenzee is. De zeehond is het grootste roofdier van Nederland en is van iconische waarde voor de Waddenzee. Gelukkig is het aantal zeehonden dankzij 50 jaar zeehondenopvang op een gezond niveau. En dat moet zo blijven. Daarom deze samenwerking als een ode aan de zeehond én de mogelijkheid om hem een prominente plek in je huis te geven. Van elke verkochte rol zeehonden behang wordt € 5,- afgedragen aan het Zeehondencentrum. 



Leren van de zeehond


Zeehonden staan aan de top van de voedselketen. De soort kan ons dan ook heel veel vertellen over de gezondheid van de Waddenzee. Een schone en gezonde Waddenzee is voor ons allemaal heel belangrijk. Het is niet voor niets door UNESCO benoemd tot Werelderfgoed. Het Zeehondencentrum doet dan ook veel meer dan het opvangen en verzorgen van zeehonden. Er wordt ook veel onderzoek gedaan door internationale wetenschappers. Bijvoorbeeld over de gevolgen van plastic in zee, de mate van antibiotica resistentie in de Waddenzee en hoe zeehonden met elkaar communiceren (waar we ook weer heel veel van kunnen leren over onze eigen communicatie).



Voor even een zeehondenwachter zijn


Het Zeehondencentrum ziet het als hun rol om deze kennis te delen. Om zowel kinderen als hun ouders te laten zien en ervaren hoeveel wijzelf kunnen bijdragen aan een gezonde natuur. Want we kunnen niet zonder de natuur: hier moeten we goed voor zorgen. Het centrum organiseert dan ook regelmatig activiteiten om deze inzichten over te brengen. Kinderen zijn dan zelf voor heel even een zeehondenwachter of dierenarts. Ze leren hoe een zeehond wordt gered van plastic, hoe de dieren in de opvang worden verzorgd, maar ook hoe een ingeslikte vishaak verwijderd kan worden.


Kinderkamer met zeehonden behang


Samenwerking met Zeehondencentrum Pieterburen


Om meer mensen met het goede werk van Zeehondencentrum Pieterburen in contact te laten komen en het belang van een gezonde zeehondenpopulatie te laten zien, is deze unieke samenwerking tot stand gekomen. Speciaal voor het Zeehondencentrum heeft Studio Ditte een zeehondenprint voor behang ontwikkeld. Zo kunnen we samen meer aandacht vragen voor een gezonde toekomst voor de zeehond in de Waddenzee.



Donatie aan Zeehondencentrum Pieterburen


Van elke verkochte rol zeehonden behang wordt € 5,- afgedragen aan het Zeehondencentrum. Het Zeehondencentrum is een goed doel dat geen subsidies of financiële overheidssteun ontvangt en daardoor volledig afhankelijk is van entreegelden, giften en donaties. Lees hier hoe je donateur kunt worden van Zeehondencentrum Pieterburen. Help je mee voor een gezonde zeehond, in een gezonde zee?



Bezoek Zeehondencentrum Pieterburen


Elke dag wordt er door een toegewijd team van dierenartsen, zeehondenverzorgers en vrijwilligers vanuit de hele wereld gezorgd voor zeehonden in nood. Tijdens je bezoek maak je kennis met hen en kijk je mee met hun dagelijkse werk. Wist je dat je met een bezoek Pieterburen steunt? En in de winkel van het bezoekerscentrum kun je het zeehonden behang bewonderen! Plan je bezoek hier