Studio Ditte bij mij thuis #11


Mats heeft een lichte, speelse kamer met vintage elementen. Zijn moeder Irene houdt van kringloop vondsten. Het vliegtuigjes behang van Studio Ditte is Mats zijn favoriet. Vaak telt hij de vliegtuigjes en benoemt hij welk vliegtuig hij het mooiste vindt.

WIE Irene (32) getrouwd met Maarten (32), 2 mooie zoons; Mats (4) en Ted (2)
WAAR Rijssen, Twente
WONING Mooie, zelfgebouwde 2^1 kap woning in jaren 30-stijl
INSTAGRAM @me_myboys_and_ireneLicht, speels en een beetje (veel) vintage

Op Mats z'n kamer is veel te zien. De stijl zou ik omschrijven als licht en speels en toch ook een beetje (veel) vintage. Ik houd van kringloopshoppen en ook op Mats z'n kamer zie je dat terug; o.a. de tafeltjes, het blauwe stoeltje en nachtkastje zijn van de kringloop. Ook het krijtbord, wat nogal eens verhuist door het huis en het rekje aan de wand zijn kringloopvondsten. Het bed, de wandplankjes en de autobaan aan de muur zijn mijn eigen ideeën, uitgewerkt door Maarten. De racebaan is toch wel het pronkstuk hoor! Stiekem mijn grote trots, haha. De baan blijft soms tijden onaangeroerd en hangt er dan gewoon mooi te wezen en soms herontdekken de jongens 'm weer en wordt deze weer volop gebruikt voor het racen met auto's. Het gele volkswagenbusje, dat ooit ter decoratie op een wandplankje stond, heeft het nu moeten ontgelden en is door het racen aardig toegetakeld. Heerlijk!.Creativiteit uiten in styling

Ik kan vooral mijn creativiteit kwijt in het stylen van o.a. de kinderkamers. Op Instagram zie ik veel leuks voorbij komen. Zoveel dat ik er soms hebberig van word. Hebberig, maar vooral ook creatief, want laten we eerlijk zijn, de portemonnee is niet altijd even dik. Maar door bijvoorbeeld één item te kopen, kan ik het hele interieur van een bepaalde ruimte weer omgooien. Heerlijk vind ik dat! Uren kan ik er zoet mee zijn, met als resultaat een kamertje waar ik weer even tevreden mee ben. Wat dat is? Geen idee, gewoon een creatief brein denk ik ;-) De mannen des huizes hebben er iets minder mee, maar laten me lekker m'n gang gaan.Vliegtuigen tellen

Als ik eerlijk ben, heeft Mats dan ook weinig geholpen met het inrichten van z'n kamer. Hij heeft er weinig tot geen moeite mee als er weer iets veranderd is en speelt er gewoon op in. Zo vond hij het bijvoorbeeld ontzettend leuk dat het schooltafeltje ineens op z'n kamer stond, hij zat er de volgende ochtend ineens aan te kleuren. Dan het rekje aan de muur; het feit dat de petten mooi op een rijtje aan het rek kunnen hangen zint hem wel. Waar hij nog steeds bijna iedere dag over noemt, zijn de vliegtuigjes! Nadat zijn broertje nieuw behang had gekregen, vond hij toch wel dat hij ook aan de beurt was. Het vliegtuigjesbehang is, op navraag, zijn favoriet op z'n slaapkamer. Vaak is hij dan ook de vliegtuigen aan het tellen of benoemt hij welke hij het mooiste vindt. Zo schattig!


Ritueel voor het slapen gaan

Voordat de jongens naar bed gaan, na het ritueel van wassen, tanden poetsen en pyjama's aan, lezen we een boekje op Mats z'n kamer. Zelfs Ted wil niet anders dan daar lezen. We zitten dan met z'n drieën of vieren op bed en lezen meestal 2 verhaaltjes uit "Jip en Janneke". Het is zo'n fijn moment voor de jongens (en ons) om even tot rust te komen, lekker luisteren en tegen papa en/of mama aanzitten. Daarna zingen we, ook op Mats z'n bed, een liedje voor het slapengaan, geven we een dikke knuffel en kus en gaat Ted naar z'n eigen bedje.Kinderkamer styling tips

Het stylen van de kamertjes gaat hier als vanzelf. Het is iets wat zo ineens ontstaat, opborrelt, soms dus na even Instagrammen, soms gewoon onder het poetsen of gewoon omdat ik zin heb om iets te veranderen en ga "schuiven" met spullen. Het is iets wat in mij zit. Alles wat je ziet op dit kamertje (en in de rest van ons huis), is wat ik mooi vind en waar ik op dat moment een fijn gevoel bij had. Niet iedereen heeft dezelfde smaak of stijl van inrichten en ik vind het dus ook lastig om een ander te vertellen hoe het "moet". Ik kan alleen zeggen; volg je gevoel en doe dat waar je (samen) blij van wordt.Waar verkrijgbaar


Studio Ditte Vliegtuigjes behang

Aan de wand het silhouet van een Legopoppetje: @bricksonthewall
Hanger met aap en blauw kwastje: @wolkom.home
Witte draadstalen stoeltje: @manowoods.nl
Vlaggenlijn en letterkussen: @rock_a_lilly
Alfabetstickers: @liefsvancindy
Al het overige: vooral kringloop