Winkelwagen (0)|
Wallpaper and more: Studio ditte

Copy paste history

Tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven te 2006 was de expositie ‘Copypaste History’ in het MU te zien. Studio Ditte heeft voor dit project een Dutch Design-icoon gekozen en die al ’copypastend’ in een nieuw ontwerp vertaald.

Copypaste History is een designproject dat voortbouwt op de in begin 2006 gehouden verkiezing van het beste Nederlands design van de 20ste eeuw. Inmiddels leven we echter in de 21ste eeuw en bouwt een nieuwe generatie ontwerpers direct of indirect voort op de verworvenheden van de 20ste eeuw. Er wordt veel gesampled, er zijn knipogende copycats en serieuze navolgers. En juist om dit veelzijdig voortbouwen op de traditie draait het in Copypaste History.

Studio Ditte heeft de sloophouten kast van Piet Hein Eek als Dutch Design-icoon gekozen. Deze kast is voor Studio Ditte interessant door het gebruik van planken van sloophout. Elke plank is anders en heeft zijn eigen geschiedenis. Waar komt hij vandaan? Wat was zijn functie? De planken zijn met veel zorg samengebracht waardoor elke kast uniek is.

Studio Ditte heeft de geschiedenis en de schoonheid van het sloophout gekopieerd naar behang.