Ritueel voor het slapen gaan


Naar bed gaan verloopt niet altijd bij iedereen vlekkeloos. Wat zeggen we, 9 van de 10 keer loopt het anders dan gepland en krijgt je kind het stiekem toch weer voor elkaar om er een half uurtje bij te 'snoepen'. Studio Ditte deelt 3 tips om het naar bed gaan ritueel in ieder geval gezellig en makkelijk te maken.



Tip 1: Rust en regelmaat

 

Cliché, maar zo waar. Zorg voor een vaste routine waardoor je kind weet wat er gaat gebeuren. Hiermee zorg je voor rust en dat maakt het voor jou als ouder ook stukken makkelijker. Wees reëel en plan genoeg tijd voor jezelf en je kind om zich klaar te maken om naar bed te gaan. Ontspannen je bed instappen slaapt zoveel lekkerder.



Tip 2: Creëer een gezellige sfeer

 

Kijk, bij dit onderdeel voelt Studio Ditte zich natuurlijk helemaal thuis. Als het aan Studio Ditte ligt is dit ook zeker een belangrijke factor in het 'naar bed gaan ritueel' voor je kind. Zorg dat de slaapkamer van je kind er gezellig en knus uitziet. Als het even kan ook opgeruimd. Wanneer je kind zich veilig voelt, zal hij/zij met een goed gevoel naar bed gaan. Uiteraard mag een kinderdekbed uit de collectie van Studio Ditte hierin niet ontbreken. Bekijk hier ons kinderbeddengoed. Zelf vinden we het nou eenmaal ook fijner om een mooi opgemaakt en gezellig bed in te stappen, niet waar?

Wist je dat er in de prints van het kinderbeddengoed van Studio Ditte veel details verwerkt zitten? Neem samen met je kind eens de tijd om deze te ontdekken en laat je kind zelf een verhaaltje verzinnen voor het slapen gaan. Een bijzonder momentje samen en het prikkelt en stimuleert de fantasie van je kind. Een dikke knuffel en slapen maar.



Tip 3: Geniet en ontspan

 

Studio Ditte's laatste tip: Hoe druk je zelf ook bent, probeer te ontspannen en te genieten van het moment. Wanneer jij relaxt bent heeft dit ook een positief effect op je kind. Geef je kind op dit moment even al je aandacht. Grote kans dat alles dan soepeler verloopt. En wanneer je kind lekker ligt te slapen, warm en veilig onder het beddengoed ben jij als moeder toch ook helemaal gelukkig?



Ritueel voor het slapen gaan bij andere gezinnen

 

Benieuwd hoe het ritueel voor het slapen gaan bij andere gezinnen verloopt? Bekijk en lees dan ook zeker de rubriek 'Studio Ditte bij mij thuis' waar verschillende moeders een kijkje geven in de kinderkamer en hun rituelen voor het slapen gaan delen.

Lees de blogs van:
Bruce (2)
Floortje (7), Willemijn (5) en Otis (21 maanden)
Jonah (5) en Ezra (2)
Peppe (1,5)



Ben jij op zoek naar kinderbeddengoed, behang of leuke muurstickers om de kinderkamer van je kind (nog) gezelliger te maken? Neem dan zeker even een kijkje in de webshop van Studio Ditte.