Kinderkamer met panthera behang


Mosi heeft wel echt een jungle kamertje. Dat is geleidelijk zo gegroeid. Op de muur heeft Mosi panthera behang van Studio Ditte met jaguars, zwarte panters en tijgers.

WIE Rio (30) en zoon Mosi (4)
WAAR Den Haag
INSTAGRAM @mostlymosi



Over Rio

 

Ik fotografeer graag voor @mostlymosi, schrijf graag voor mamamosi.com en maak samen met mijn zus posters voor Jungle Mumble Design. Dat laatste begon ooit met drie kleurrijke schilderijen van een giraf, luipaard en zebra die ik hoogzwanger voor Mosi's babykamer maakte. De serie dierenportretten in aardetinten uit onze Etsy shop Jungle Mumble Design zijn hierop gebaseerd. Dat zijn ook nog altijd mijn favoriete ontwerpen.



Jungle kleuterkamer

 

Mosi heeft wel echt een jungle kamertje. Dat is geleidelijk zo gegroeid. Ik heb nooit bewust een bepaald thema gekozen, maar mijn (en zijn) smaak zorgen ervoor dat inmiddels eigenlijk het hele huis een beetje de jungle vibe heeft gekregen. Ik maak graag gebruik van groen en natuurlijke tinten, maar wel in combinatie met veel kleur. Daar word ik vrolijk van. Verder zijn dieren overal terug te vinden. Niet alleen op de wand, maar ook in accessoires zoals de aap spaarpot, olifant lamp en wandhaakjes.



Fijn interieur creëren

 

Ik vind het leuk om creatief bezig te zijn en met interieur kan dat goed. Alleen een ander kleurtje op de muur kan al zoveel veranderen. Als je een fijn interieur creëert heeft dat echt invloed op hoe je je voelt. Ik vind het heerlijk om thuis te komen, omdat het interieur zo bij ons past. Ik ben er wel altijd mee bezig en verander graag, maar dat zorgt ook dat het met ons meegroeit. En ik hou ook gewoon heel erg van mooie spullen, een goed vormgegeven stoeltje kan ik bijvoorbeeld echt heel erg waarderen.


Mosi helpt graag mee

 

Mosi laat me wel heel goed weten wat hij ergens van vindt, als hij iets niet leuk vindt voor zijn kamer dan komt het er ook niet. Hij heeft verder nog geen uitgesproken wensen voor wat hij zelf zou willen veranderen. Ik weet denk ik ook wel goed wat hij leuk vindt en blijf heel dicht bij zijn voorkeuren. Zo heeft hij dus eigenlijk heel veel invloed op de inrichting. Bij het kiezen van een nieuwe kleur voor op de muur gaat hij mee naar de bouwmarkt en betrek ik hem in de uiteindelijke keuze. En bij bijna alle klusjes, van behangen tot boren, is hij mijn rechterhand. Hij geeft dan bijvoorbeeld de schroeven of de waterpas aan. Dat vindt hij hartstikke leuk.



Ritueel voor het slapen gaan

 

We hebben eigenlijk geen vast ritueel voor het slapen gaan. Nou ja, tandjes poetsen en pyjama aantrekken dan, maar boekjes lezen we eigenlijk vaker als we wakker worden dan voor het slapen. Mosi slaapt makkelijker als ik snel de kamer uit ga nadat hij in bed ligt, anders is het veel te gezellig en ziet hij me liever niet meer vertrekken. Ik hou de gezelligheid 's avonds daarom maar in de woonkamer, zodat het duidelijk is dat de slaapkamer is om in te slapen. Op de bank zit hij wel graag op schoot en hebben we het nog even over de dag.



Kinderkamerstyling tips

 

Mijn belangrijkste styling tip is: het hoeft niet in één keer af te zijn. Ik verander in Mosi's kamer steeds iets kleins en zo groeit de kamer met hem en zijn behoefte mee. Zo was het toen hij baby was een stuk rustiger omdat het vooral een slaapkamertje was, maar nu speelt hij ook veel in zijn kamer en kies ik voor meer kleur. Deze aanpak is beter te overzien dan eens in de zoveel tijd een grote metamorfose. Een muurtje behangen heb je bijvoorbeeld in een middag gedaan en geeft wel direct een andere sfeer aan de kamer. En vergis je ook niet in de invloed die alleen al het dekbedovertrek kan hebben. Het is ook op een juniorbed al best een groot stuk stof; een bepaalde kleur of print is dan best sfeerbepalend. Ik heb daarnaast gekozen voor een redelijk neutrale basis; een bedje van onbehandeld hout en verder veel wit. Dat past overal bij. Mocht hij ineens helemaal dol worden op auto's, raketten of zeedieren dan heeft hij met een paar aanpassingen een kamer die totaal in die stijl is.